Pebble voegt 'Amazons Siri' toe aan muziekspeler

Pebble voegt 'Amazons Siri' toe aan muziekspeler

03-06-2016 07:33 Laatste update: 27-04-2018 06:05

Je kan straks alles vragen aan de Pebble Core, een kleine muziekspeler. Virtuele assistent Amazon Alexa wordt toegevoegd.

Er is een praatpaalhype aan de gang, allemaal dankzij de Amazon Echo. Deze speaker met ingebouwde microfoon moet het centrum van de huiskamer worden, een vraagbaak voor alles, een agendaplanner en een aanstuurder van het digitale leven. Na Amazon Echo (met daarop de stemassistent Alexa) kwam de vergelijkbare Google Home en Apple zou ook al plannen hebben.

Horlogemerk Pebble voegt daar nu een nieuwe categorie aan toe. Op dit moment loopt er een Kickstarter voor de Pebble Core, een soort van iPod Shuffle die Spotify-nummers speelt als je aan het hardlopen bent. Aan dit blokje wordt nu dus Alexa van Amazon toegevoegd. Je kan dus alles aan dit blokje vragen. Now we’re talking, aldus de mailing.

Wanneer spreken ze Nederlands?

Mooi plannen, maar in Nederland hebben we er allemaal nog helemaal niks aan, want geen van de praatpaalsystemen spreekt een aardig woordje ABN. Wel is het interessant om te zien dat er nu andere hardwaremakers gebruik gaan maken van de intelligentie van een systeem zoals Alexa. Apple overweegt volgens de geruchten ook om Siri openbaar te maken voor ontwikkelaars.

De vraag blijft of mensen graag willen praten tegen apparaten. In een spraakassistent zoals de Home en de Echo gelooft onze blogger Floris in ieder geval niet.