Playstation VR op 13 oktober verkrijgbaar

Playstation VR op 13 oktober verkrijgbaar

14-06-2016 06:03 Laatste update: 27-04-2018 05:34

Sony's VR-headset is vanaf 13 oktober te koop, ook in Europa. Nog dit jaar komen er 50 VR-games voor de bril.

Sony maakte de exacte releasedatum bekend op de gamebeurs E3. Om VR-games te spelen is ook een Playstation 4 nodig. De Nederlandse prijs van de bril is 399 euro. In combinatie met twee Move-controllers en een camera kost hij 499 euro. De Playstation VR werd in maart al aangekondigd.

Er verschijnen dit jaar ruim 50 VR-games voor de Playstation VR. In Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission​​ bestuur je een X-Wing vanuit het blikveld van de piloot. Bij de release komt ook Batman Arkham VR beschikbaar. Resident Evil 7 volgt in januari.

De concurrenten

De Playstation VR heeft een 5,7 inch oled-paneel en biedt een blikveld van 100 graden breed. Dat is iets minder breed dan de 110 graden bij de Oculus Rift en HTC Vive. De schermresolutie van de Playstation VR ligt ook iets lager. Wel is er volgens Sony een hogere verversingssnelheid van de beelden mogelijk (120 Hz). Een Playstation Camera kan dankzij negen ledjes op de headset de positie van de speler bepalen. De VR-bril werkt met de DualShock-controller of de Move-controller.

Oculus Rift en HTC Vive zijn duurder

De Playstation VR-bril gaat waarschijnlijk veel beter verkopen dan de duurdere Oculus Rift en HTC Vive. De Oculus Rift kost ruim 700 euro in Nederland en de HTC Vive kost 899 euro. Bij beide VR-headsets heb je bovendien een krachtige pc nodig van ruim duizend euro. Volgens analist SuperData Research zullen er in het eerste kwartaal van 2017 al 2,6 miljoen PlayStation VR-headsets zijn verkocht. Oculus Rift en HTC Vive volgen met respectievelijk 1,1 miljoen en 798.000 stuks.

Lees ook in Bright Ideas:

Volledig ondergedompeld in VR gaming (april 2016)

Uitpakparty Oculus Rift

David probeerde de nieuwe consumentenversie van de Oculus Rift onlangs:

Abonneer je op ons YouTube-kanaal