Reddit gooit nazi's van de site af

Reddit gooit nazi's van de site af

26-10-2017 15:45 Laatste update: 26-04-2018 16:39

Nazi's zijn niet langer welkom op de populaire forumsite Reddit. Meerdere rechts-extremistische Reddit-fora zijn gesloten.

De sluiting van de extremistische fora is het gevolg van Reddits nieuwe beleid, dat onder andere berichten die 'geweld aanmoedigen of verheerlijken tegen een individu of groep' verbiedt. Eind september werden de nieuwe forumregels geïntroduceerd. Eerder werd ook al een Reddit-forum verboden waar dikke mensen belachelijk werden gemaakt.

Het nieuwe beleid is radicaal anders dan hoe Reddit voorheen met extremistische berichten om ging. Zo zei Yishan Wong, de voormalig ceo van Reddit, een paar jaar geleden nog dat mensen zelf moeten weten wat ze op het forum posten en lezen. "We zullen twijfelachtige subreddits [de fora van Reddit] niet verbieden. We zullen niet proberen om niet in te grijpen", schreef hij in 2014.

Nazi's bannen

In augustus van dit jaar hebben verschillende techbedrijven, waaronder Facebook, Twitter en LinkedIn, besloten om neonazi's van hun platforms te bannen. PayPal en Apple stopten betalingen aan websites waar onder andere shirts en stickers met racistische teksten en nazistische logo's werden verkocht. Zelfs Spotify greep in en verwijderde alle racistische muziek van het platform verwijderd.

De beruchte neonazisite The Daily Stormer inmiddels verhuisd naar het dark web, omdat geen enkele hostingpartij de website in de lucht wilde houden. Op de website werd onder andere de vrouw die omkwam in Charlottesville belachelijk gemaakt. Door te verhuizen naar het dark web kan The Daily Stormer onafhankelijk opereren.

Lees ook:

Reddit krijgt 170 miljoen euro investering

Reddit-baas paste stiekem kritische reacties aan

Reddit sluit fora voor 'alt-right'