Samsung Note 8 in september te koop: 999 euro

Samsung Note 8 in september te koop: 999 euro

23-08-2017 17:38 Laatste update: 26-04-2018 18:12

Samsung heeft de Galaxy Note 8 gepresenteerd. We gingen hands-on met het toestel in New York.

Samsung presenteerde vandaag zijn Galaxy Note 8. De opvolger van de Note 7, die na het fiasco met ontvlammende accu’s uiteindelijk van de markt werd gehaald. Met de Galaxy Note 8 komt Samsung zowel met een opvolger van die Note 7, als met een grote broer van de Galaxy S8.

De Note 8 lijkt met zijn bijna afwezige zijranden en zeer dunne randen boven en onder sterk op de S8. Het scherm van de Note 8 is 6,3 inch groot, maar 0,1 inch groter dan de S8+. Net als de S8 heeft ook de Note 8 geen fysieke thuisknop meer. De vingerafdrukscanner is daarom naar de achterkant van het toestel verplaatst, naast de tweekleurige flitser van de camera met dubbele lens.

Dubbele camera

Eerdere Android-toestellen hadden ook al zo’n dubbele camera, maar de verwachting is dat Samsung vooral de iPhone 7 Plus nadoet. Dat toestel kan met zijn dubbele camera de scherptediepte van een camera met grotere lens simuleren. Dat levert foto’s op die niet met een smartphone lijken gemaakt.

De Note 8 heeft een 64-bits octacore-processor en 6GB werkgeheugen. De opslagruimte 64GB is met microSD uitbreidbaar.

Hoge prijs

Het toestel is vanaf 15 september in Nederland te koop en begint bij een prijs van 999 euro. Een fikse startprijs maar waarschijnlijk een indicatie voor waar de markt naartoe gaat. Ook de iPhone 8 zou volgens geruchten bij die hogere prijs beginnen. Zo ontstaat bijna een nieuw segment, mogelijk eentje waarin door de hogere prijs meer geïnnoveerd gaat worden.

Na de presentatie van de Note 8 beantwoordeden we vragen in een livestream op onze Facebook-pagina:

Volg ook ons YouTube-kanaal. De komende weken komen er meer hands-on video's van nieuwe smartphones.