Snapchat crasht op de beurs

Snapchat crasht op de beurs

11-05-2017 07:08 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Snapchat leidt een mega-verlies en het gebruikersaantal groeit minder snel dan verwacht.

Snap, het moederbedrijf van de populaire app Snapchat, kreeg er weliswaar 8 miljoen gebruikers bij, maar dat was minder dan waar analisten op hadden gerekend en wat het bedrijf eigenlijk nodig heeft om de concurrentie bij te kunnen benen. Daarmee lijkt te gebeuren waar Snapchat zelf al voor waarschuwde bij de beursgang. 

Bij Snap voornaamste concurrent Instagram (eigendom van Facebook) kunnen gebruikers ook foto's en filmpjes te delen die vervolgens weer verdwijnen. Dat was nou precies het foefje waar Snapchat immens populair mee werd. 

Torenhoog verlies

Dat het bedrijf een recordverlies van 2,2 miljard dollar leed, is ook reden tot zorgen bij beleggers. In het eerste kwartaal van 2016 was dat verlies 105 miljoen dollar. Dat de omzet in dezelfde periode steeg tot iets minder dan 150 miljoen dollar, was geen reden tot vreugde. Want ook hier hadden beleggers op meer gerekend. Het aandeel ging in de nabeurshandel met ruim 23 procent onderuit. 

Dat was heel anders bij de beursgang op 2 maart. Toen schoot de koers met 44 procent omhoog. De oprichters van het bedrijf waren daarmee in een klap multi-miljardair.

Bekijk ook onze '6 vragen over Snapchat':


Meer over Snapchat:

Overleeft Snapchat de strijd met Facebook?

De groei bij Snapchat in Nederland zakt in elkaar

Zo werkt de Snapchat-bril Spectacles


Geen video missen? Subscribe gratis op het Bright Youtube-kanaal