Persoonlijke Hotspot bij T-Mobile voor iedereen met iOS 6
Nieuws

Persoonlijke Hotspot bij T-Mobile voor iedereen met iOS 6

dinsdag 18 september 2012 16:35

Bij T-Mobile mobiel internet van je iPhone of iPad delen met andere apparaten is eindelijk duidelijk.

Recente klanten van T-Mobile kunnen de functie Persoonlijke Hotspot al langer gebruiken. Sinds half juni ongeveer, afhankelijk van hoe recent je abonnement is, kun je het mobiel internet van je iPhone of iPad delen met andere apparaten. Mensen met een ouder abonnement moesten tot later wachten. Dat later is nu aangebroken en de onduidelijkheid over ouder is weg.

T-Mobile maakt Persoonlijke Hotspot beschikbaar voor alle klanten met iOS 6. Dat nieuwe iOS 6 komt niet geheel toevallig morgen uit. Iedereen die de update kan installeren, kan daarna mobiel internet delen. Dat zijn de iPhone 3GS, 4, 4S, 5, iPad 2 en de nieuwe iPad. Ongeacht abonnement, al raadt T-Mobile wel aan de bundel onbeperkt internet aan te zetten. Mobiel internet delen kan via usb, bluetooth of wifi nadat je de Persoonlijke Hotspot in de instellingen hebt aangezet.

KPN staat het gebruik van tethering op iPhone en iPad al sinds de lente toe. Ook klanten van KPN-dochters Telfort, Hi en MTV Mobile mogen het internet van hun iPhone of iPad delen. Alle klanten van Vodafone mogen ook al langer kosteloos de functie gebruiken, net als gebruikers van hun merken hollandsnieuwe, Sizz en Blyk.

Het nieuws van T-Mobile maakt dat vrijwel alle iPhone-gebruikers in Nederland nu hun dataverbinding kunnen en mogen delen. Dit lijkt allemaal het gevolg van de vrij unieke netneutraliteitswet die eerder dit jaar werd aangenomen. Die zegt dat providers hun klanten niet mogen beknotten in hun internetgebruik. Heb je bijvoorbeeld een databundel van 1 gb, ben je vrij die te besteden zoals jij wilt.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Hé hé, nou eindelijk hoor. Tjonge jonge het mocht toch wel eens tijd worden.

 

De hotspot functie is al twee maanden geleden vrijgegeven op ios5....

 

Verkeerd gelezen... Dat stond er dus ook.

 

en op android werkte ie natuurlijk altijd al :-)

 

Ja, snapte ook niet waarom de providers het niet toe lieten op de iPhone?!

 

Voor zover ik begrepen heb, was dat simpelweg omdat ze het konden. De open natuur van bijvoorbeeld Android staat een dergelijke blokkade niet toe, de iPhone jammer genoeg wel. Wanneer je die via een abonnement kocht, gesubsidieerd dus, had de operater de keuze die blokkade al dan niet aan te zetten. Om overbelasting van het 3G-netwerk te voorkomen of om later er een extra centje mee te verdienen—wie zal het zeggen—zijn die blokkades steeds aan gebleven. 

 

Ok, bedankt voor je heldere uitleg.

 

De enige reden waarom ik een jailbreak had. Dat hoeft nu dus niet meer.

 

Nieuwsbrief