Apple-event in New York: dit wordt er verwacht
Vooruitblik

Apple-event in New York: dit wordt er verwacht

30-09-2018 22:01 Laatste update: 30-10-2018 17:38

Vanmiddag houdt Apple een event in New York waar het nieuwe producten presenteert. De verwachtingen op een rij.

Update

Apple kondigt nieuwe iPad Pro's en MacBook Air aan

Bright is aanwezig in New York en doet verslag. Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor een hands-on video met de nieuwe producten.

Nadat Apple vorige maand in de Apple Watch Series 4 en drie nieuwe iPhones (XS, XS Max en XR) introduceerde, is het tijdens het event op vanmiddag in New York tijd voor andere hardware. "There's more in the making", schrijft Apple in de uitnodiging. Maar wat dan? Een vooruitblik.

Nieuwe iPad Pro's

In de bèta voor iOS 12 werd het al aangekondigd: we kunnen dit najaar een update van de iPad Pro verwachten. De nieuwe uitvoeringen, van 11 inch en 12,9 inch, zijn uitgerust met de Face ID-gezichtsherkenning. Daardoor kan de homeknop weg. 

Ook in een ander opzicht gaan de nieuwe iPad Pro's meer op de recente iPhones lijken: de tablet krijgt dunnere schermranden. Daarbij krijgen de iPads ook een afgeronde hoekjes van het scherm, net zoals de nieuwe iPhones. Dat wordt ook bevestigd in de broncode van de nieuwe iOS-update, waar een icoontje van de nieuwe iPad Pro te vinden is.

In tegenstelling tot de iPhone X en XS krijgt de iPad Pro geen OLED-scherm. Een dergelijk scherm zou de tablet te duur maken. Verwacht in plaats daarvan dus LCD.

Vermoedelijk worden de nieuwe iPad Pro's uitgerust met de A12 Bionic-chipset, bekend van de iPhone XS. Ook wordt er een nieuw ontworpen Apple Pencil verwacht. Ten slotte krijgen de apparaten een usb-c-poort.

Opvolger MacBook Air

De laatste grote update van de MacBook Air dateert alweer van 2015, al kwam er volgend jaar nog een update met iets betere specs uit. Reken daarom op een nieuw instapmodel laptop (13 inch) met een retina-scherm en ondersteuning voor Touch ID, die de oude MacBook Airs moet opvolgen. Grote kans dat Apple daarvoor niet meer de naam MacBook Air zal gebruiken.

Met dit nieuwe instapmodel richt Apple zich vooral op de onderwijsmarkt en op consumenten die niet al te veel geld willen uitgeven aan een Apple-laptop.

Mac Mini, iMacs en 12-inch MacBook

Voor het eerst in vier jaar zou er een nieuwe Mac Mini verschijnen. Vermoedelijk zal de nieuwe Mac Mini duurder zijn dan zijn voorgangers, vanwege een nieuwe processor en een uitgebreidere opslagcapaciteit. Apple zou met de nieuwe Mac Mini vooral mikken op professionele gebruikers, zoals app-ontwikkelaars en serverbeheerders.

Daarnaast wordt er rekening gehouden met de introductie van een 12-inch MacBook en nieuwe iMacs.

iPad Mini

Volgens de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo werkt Apple daarnaast aan een nieuwe iPad Mini. Of Apple de nieuwe, kleine tablet ook dinsdagavond zal aankondigen, is echter onzeker. De introductie zou ook nog later dit jaar of begin 2019 kunnen plaatsvinden. De iPad Mini heeft al enkele jaren geen update gehad, en zal dus onder meer een betere processor krijgen.

AirPower en AirPods

Van de oplaadmat AirPower is sinds de aankondiging in september 2017 weinig meer vernomen. Apple deed er het zwijgen toe. Maar een maand geleden gloorde er opeens hoop voor de mensen die reikhalzend uitkijken naar de oplaadmat waarmee je je iPhone, AirPods en Apple Watch tegelijkertijd draadloos kunt opladen.

In de broncode van de nieuwe bèta van iOS 12.1 werd het product genoemd, en ook in de handleiding die Apple met de iPhone XS meelevert, was er weer sprake van AirPower. Analist Kuo denkt dat Apple de oplaadmat nog dit jaar of anders begin volgend jaar kan lanceren. Hetzelfde geldt overigens voor de nieuwe AirPods.

Kijk ook: review van de iPhone XR

Meer gadgetreviews? Subscribe op ons YouTube-kanaal