Top 5: rare gadgets van CES 2016

Top 5: rare gadgets van CES 2016

06-01-2016 08:03 Laatste update: 27-04-2018 10:12

Op de grootste techbeurs van het jaar zijn niet alleen toffe, maar ook hele vreemde gadgets te zien. De vijf raarste op een rij.

Rijdende projector-robot

Ben jij ook iemand die Star Wars zag en bij R2-D2 vooral dacht: ‘hé dat is handig, een projector die met je mee kan rijden!’? Dan is de Tipron van het bedrijf Cerevo iets voor jou. De robot rijdt door het huis en projecteert dingen op de muur. Het is de bedoeling dat de robot steeds dingen op de muur projecteert van de ruimte waar je bent, afhankelijk van wat je aan het doen bent. Komt rond mei op de markt voor tussen de 1000 en 2000 dollar.

Over rijdende robots gesproken: Segway en Intel presenteerden woensdagochtend de Segway Robot, een sta-scooter die je ook als 'robotbutler' kan assisteren.

VR-controller voor je voeten

Hoe bestuur je personages met een VR-bril op? Lopen heeft geen zin, vroeg of laat kom je een muur tegen. De 3DRudder lost het op met een platformpje waar je je voeten op zet. Draai om te draaien, kantel om te lopen. Zo houd je je handen vrij, in plaats van ze te gebruiken om een controller vast te houden.

Slimme waterfles

Altijd stress dat normaal water niet gezond genoeg is? De LifeFuels-fles kan vitaminen en supplementen toevoegen aan het water dat er in zit. Zo kan je een volle fles meenemen naar de sportschool, half leegdrinken en halverwege omtoveren tot een vloeistof voor na het sporten. Het apparaatje kan vijf cardridges met supplementen bijhouden, heeft een scherm om de verschillende supplementen te kiezen en doseert dankzij een sensor altijd precies goed.

Wakker worden met je favoriete geurtje

Altijd al wakker willen worden van de geur van versgebakken croissants om er vervolgens achter te komen dat je geen croissants in huis hebt? Sensorwake is de gadget voor jou. De ‘slimme’ wekker heeft naast croissants nog vijf geuren waar je wakker van kan worden: espresso, de zee, de jungle, chocola en pepermunt. Sensorwake os verkrijgbaar vanaf 89 dollar en wordt in juni geleverd. Geurcartridges kosten een tientje per twee.

LG-koelkast opent zichzelf als je er voor staat

'Ging de deur van de koelkast maar automatisch op een kier als ik dichtbij kom'; een vaak gehoorde kreet onder consumenten natuurlijk. LG speelt er op in met een koelkast die precies dat doet: de deur gaat op een kier als je met volle handen de koelkast nadert. Ook heeft de koelkast een rond schermpje met wifi aan de binnenkant, om belangrijke informatie op te tonen (de temperatuur), en zodat je onderweg de koelkast kan bedienen. Bovendien maakt de koelkast deel uit van de Signature-serie, en dus past het design bij LG's nieuwe wasmachine, luchtbevochtiger en een oled-tv. De prijs is nog niet bekend. De koelkast is in actie te zien vanaf minuut 43 in onderstaande presentatie: