Exclusieve blik achter de schermen bij het nieuwe VanMoof

12 april om 19:20
Laatste update: 26 april om 11:46

Het faillissement van VanMoof vorig jaar was wereldnieuws. Het veroorzaakte een schok in de e-bike-wereld en zorgde voor veel teleurgestelde, woedende en gebrouilleerde klanten. Zo staan er duizenden kapotte VanMoof e-bikes in schuurtjes stof te vergaren omdat er na het faillissement opeens helemaal geen service en onderdelen verkrijgbaar meer waren. Maar er is hoop. David krijgt een exclusief kijkje achter de schermen bij het nieuwe VanMoof.

VanMoof is herboren. Het Britse e-stepbedrijf Lavoie, onderdeel van McLaren Applied, kocht de naam en een deel van de inboedel op en is van plan om VanMoofs weer te laten rijden, inclusief nieuwe modellen en een VanMoof elektrische step. Maar wat betekent dat voor huidige VanMoof-rijders en hoe ziet de toekomst er uit voor het nieuwe VanMoof?

Erwin heeft de gereviseerde VanMoof S5 getest, die net als de A5 sinds deze week weer te koop is. Samen met David besprak hij in onze podcast de nieuwe richting van het bedrijf. Later vandaag Davids verschijnt het hele interview met het nieuwe VanMoof-management als bonus-aflevering in de Bright Podcast.

Bright op Banden

Deze exclusieve backstage tour is de eerste aflevering van het tweede seizoen van Bright op Banden, waarin bandenbijters David, Bram en Rutger voor jou de toekomst verkennen van alles met een accu en minstens één wiel. Later dit seizoen onderzoekt Rutger wakkerblijf-tech tijdens de 24 Uur van Le Mans en rijdt Bram in een elektrische deelauto uit de jaren 70.

Bright op Banden seizoen 2 wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners Jeep en Peugeot.