Review: VanMoof Electrified S

Bright Stuff: VanMoof Electrified S

1 maart 2018 om 14:44
Laatste update: 1 juni 2018 om 06:38

De e-bike-variant van VanMoofs iconische ontwerp, die dankzij een 'legale hack' 32 km/u kan.

Gecharmeerd van het iconische ontwerp, de fijne zit en de goede bouw volgen we de Nederlandse fietsenmaker VanMoof al sinds zijn eerste model. De eerste Electrified S kon je testrijden op ons tech-fest Bright Day 2016. In 2017 verscheen de update van de Electrified S met verbeterde (en stillere) motor. Die e-bike is onze eerste keuze voor de Bright Stuff-selectie.

De Electrified S is nauwelijks herkenbaar als e-bike, de accu (418 wh) en motor (250 watt) zitten verwerkt in de stang. De verbaasde blikken als je op een ogenschijnlijk gewone fiets met 30 km per uur voorbij komt snellen zijn onbetaalbaar. Wettelijk mag de trapondersteuning in Nederland op e-bikes tot 25 km/u gaan, maar je kunt de VanMoof op Amerikaanse instellingen zetten waardoor je tot 32 km/u kunt. Een truc die inmiddels meer merken toepassen, want die paar kilometers per uur maken voor de fietser veel verschil. Wij raden de zwarte versie aan met de 'Peace of Mind'-service, waarbij VanMoof na diefstal achter je fiets aangaat. Dat kost 100 euro per jaar of 240 euro voor 3 jaar.

De prijs is momenteel (mei 2018) vanaf 2498 euro, het bereik schommelt al naar gelang de stand waarmee je fietst tussen de 60 en 120 km. 

In september brengt VanMoof de opvolgers Electrified S2 en X2 op de markt. Bekijk ook onze preview.

Check Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via