Video: startup bouwt zelfrijdende bezorgwagen

Video: startup bouwt zelfrijdende bezorgwagen
30 januari 2018 om 16:57
Laatste update: 26 april 2018 om 14:04

De nieuwe startup Nuro ontwikkelt een zelfrijdend voertuig voor het bezorgen van pakketjes.

Het kleine wagentje biedt ruimte voor dozen en eten, maar niet voor een bestuurder. Het interieur kan worden aangepast om het autootje geschikt te maken voor bloemisten, stomerijen en andere bedrijven met specifieke wensen, meldt Nuro in een persbericht.

Groot is het voertuig bepaald niet: het is nauwelijks een meter breed. Dankzij het gebruik van lichte materialen weegt het voertuig nog geen 700 kilo. Dat maakt het wagentje volgens Nuro bij uitstek geschikt om rond te rijden in de stad.

Nuro, dat is opgezet door twee voormalige medewerkers van Google-zusterbedrijf Waymo die 92 miljoen aan investeringsgeld hebben opgehaald, denkt dat het voertuig met name zal worden ingezet voor het bezorgen van pakketjes tussen bedrijven, en van bedrijven naar huishoudens.


Black Mirror

Hoewel autonome pizzabezorgwagens doen denken aan een aflevering uit sciencefictionserie Black Mirror, worden ze snel werkelijkheid. Pizzaketen Domino's en Ford testen sinds vorig jaar bezorgingen met zelfrijdende auto's. Pizza Hut werkt samen met Toyota aan een een autonome bezorgwagen. In Amsterdam liet Domino's vorig jaar ook al eens een kleine bezorgrobot rondrijden.

Lees ook:

Drones bezorgen eten in Fukushima

Bezorging achter de voordeur: Amazon koopt camerabedrijf Blink

Lees meer over:

Deel via