Nintendo Switch breekt ook Europees record

Nintendo Switch breekt ook Europees record

07-03-2017 15:33 Laatste update: 26-04-2018 22:51
Author profile picture

Floris Poort

Ook in Europa breekt Nintendo zijn eigen verkooprecords met de Switch, met het succesvolste openingsweekend ooit voor het bedrijf.

Dat record geldt ook voor de Benelux, zegt Nintendo dinsdag tegen Bright. Ook hier werd de Nintendo Switch in de eerste dagen beter verkocht dan spelcomputers als de GameCube, Wii en Wii U. Hoeveel exemplaren er hier precies zijn verkocht, is niet duidelijk. In Frankrijk werden volgens Le Figaro op vrijdag 105.000 exemplaren van de Switch verkocht.

Ook launchgame The Legend of Zelda: Breath of the Wild is zowel in Europa als de Benelux de bestverkopende Nintendo-launch game ooit (lees hier onze review). Tot nu toe was dat in Europa het succesvolle Wii Sports, dat in 2006 naast de Wii verscheen. Eerder vandaag bleek al dat de Switch en Zelda ook in de VS de bestverkopende Nintendo-spelcomputer en launch game waren.

Verkrijgbaarheid

Nintendo zegt daarnaast dat de beperkte voorraden van de Switch spoedig weer worden aangevuld, net als uitgekochte games en accessoires. Momenteel is de nieuwe spelcomputer in Nederland vrijwel niet direct verkrijgbaar, net als tal van accessoires zoals broodnodige bewaarhoesjes. Nintendo kan niet zeggen hoeveel exemplaren er wanneer van de Switch verkrijgbaar zijn.

Livestream met de Switch

We speelden vrijdag met de Nintendo Switch op de Bright-redactie en beantwoordden vragen over de console in deze livestream:

Zelf vragen stellen bij onze volgende livestream? Like Bright op Facebook.

Bekijk ook de Uitpakparty van de Switch:

Abonneer je gratis op het Bright Youtube-kanaal

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s