Top 5: draadloze oordopjes

Top 5: draadloze oordopjes

11 december 2016 om 20:14
Laatste update: 27 april 2018 om 00:55

De vijf beste draadloze oordopjes die je nu al kunt kopen.

Apples draadloze AirPods zijn sinds deze week verkrijgbaar, maar de levertijd is meteen al opgelopen tot zes weken. Hoofdredacteur Erwin heeft ze al sinds september (bekijk zijn review). Maar er zijn tal van andere draadloze oordopjes op de markt. Veel modellen zijn gericht op sporters en sommigen zijn nog wel met een draadje met elkaar verbonden.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="a6b7afd5-1fc9-431f-9c4a-5c1097542e40"></drupal-entity>

1. Motorola VerveOnes+ (199 euro)

De VerveOnes+ zijn twee losse oordopjes die via bluetooth met je smartphone zijn verbonden. Het geluid is prima met een redelijk aanwezige bass, waarbij de oordopjes ook nog eens waterbestendig zijn. Handig voor tijdens het sporten. De oordopjes worden geleverd met een bijgeleverd oplaaddoosje, dat de accuduur van drie uur tot drie keer toe opnieuw kan vullen. Het enige nadeel zijn de fysieke knoppen van de oordopjes: de zijkanten van de oordopjes functioneren als knopjes. Je drukt dus eigenlijk het oordopje dieper in je oor als je een actie wil uitvoeren, zoals een volgend nummer afspelen. 

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="f49f0ef7-9e01-4b50-8315-92eb5ad647f9"></drupal-entity>

2. Sudio Vasa Bla (90 euro)

Hij komt in allerlei leuke kleurtjes: de Vasa Bla van het Zweedse Sudio. De oordopjes zijn met elkaar verbonden via een koordje en verbinden via bluetooth met je telefoon. De accuduur is met zo'n zeven uur prima in orde en de audio is voorzien van een flinke bass.

Voor 90 euro is de geluidskwaliteit bovenmaats: de klanken zijn helder en zuiver. Sudio levert bij de Vasa Bla een rits oordopjes in verschillende maten, waarmee de oordopjes in praktisch elke oorschelp fijn zitten. Ook zijn de oordopjes waterbestendig, waarmee je ze ook tijdens het sporten kunt gebruiken. 

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="7cd0cf64-5384-4e09-8d54-e698d3135d2f"></drupal-entity>

3. Jabra Sport Pulse (160 euro)

Een echte sportgadget: dat is de Sport Pulse van Jabra. De draadloze oordopjes beschikken zelfs over een hartslagmeter waarmee je nauwkeuriger kunt trainen. Het is voor sommige sportactiviteiten belangrijk om je hartslag in de gaten te houden.

Een ander bijkomend voordeel van de Sport Pulse is de mogelijkheid om de oorhaken aan te passen. Dit zijn rubberen opzetstukken waarmee de oordopjes beter in je oor blijven zitten. Ook de grootte van de oordopjes zijn aan te passen omdat Jabra verschillende dopjes meelevert. 

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="7cd50d4d-3fa2-4f39-81b6-b598293c5b75"></drupal-entity>

4. Bose Soundsport Pulse ​(229 euro)

De Soundsport Pulse van Bose is vergelijkbaar met de Sport Pulse van Jabra. Niet delen ze de term 'Pulse', ook beschikken beide setjes oordopjes over prima geluid met een dikke bass én een ingebouwde hartslagmeter. Maar in tegenstelling tot de Pulse van Jabra presteert Bose op zowel accuduur (maar pakweg 4 uur op één lading) als comfort een stuk minder.

Over het comfort: de oordopjes worden geleverd met extra oordopjes die verschillen in grootte. Daarnaast kun je het opzetstuk aanpassen, waarmee ze beter in je oor blijven zitten. Door een beetje te sleutelen met de oordopjes en opzetstukjes kun je een voor jou fijne pasvorm creëren.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="9a6b4d7a-e82d-4184-8fd9-cd2a0a432c93"></drupal-entity>

5. Plantronics Backbeat Go 3 (49,99 euro)

De Backbeat Go 3 biedt als één van de weinige oordopjes geen mogelijkheid om zowel de oordopjes als -haken aan te passen. En dat merk je: als het oordopje niet helemaal lekker zit, kun je er niets meer aan doen. Ook het opladen, waarbij je een oordopje half moet openbreken om toegang te krijgen tot de micro-usb-ingang, schreeuwt om een gebruiksvriendelijkere oplossing. 

Gelukkig klinkt de Backbeat Go 3 wel behoorlijk goed, ondanks dat hij iets te weinig bass heeft om omgevingsgeluid goed te dempen. Een ander voordeel is dat de Backbeat Go 3 waterbestendig is. Maar door de standaard pasvorm die je niet kunt aanpassen zorgde een beetje zweet bij ondergetekende ervoor dat de oordopjes niet stabiel bleven zitten.

Onlangs testten we in Bright TV ook de nieuwe draadloze oordopjes voor sporters van Samsung, de Gear IconX:

Lees ook de top 5 draadloze koptelefoons

Lees meer over:

Deel via