iPhone 7: de belangrijkste geruchten op een rij

iPhone 7: de belangrijkste geruchten op een rij

18-07-2016 17:01 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Hoe de iPhone 7 eruit ziet en wat hij precies kan, over 2 maanden weten we het zeker. Maar er is al flink wat gelekt.

De iPhone-presentatie van Apple blijft elk jaar groot nieuws, maar eigenlijk weet het bedrijf ons vrijwel nooit meer écht te verrassen. Dat komt enerzijds omdat de rek er bij smartphones wel uit blijkt qua vernieuwingen, maar anderzijds ook omdat er van tevoren veel uitlekt wat gewoon blijkt te kloppen. Het lastige hiermee is dat je niet weet of een lek daadwerkelijk de waarheid is, totdat Apple het toestel zelf presenteert. Daarom houden we altijd nog een slag om de arm. Inmiddels denken we te weten dat: de iPhone 7 er grotendeels hetzelfde uitziet als de iPhone 6S, dat de antennestrepen onopvallender zijn weggewerkt en dat er mogelijk geen koptelefoonaansluiting meer aanwezig is. 

iPhone 7 ontwerp

Op de Chinese website Weibo is een filmpje verschenen waarin een mogelijk gelekte iPhone 7 met de iPhone 6S wordt vergeleken. In de video worden de verschillen vergeleken. Opvallend is dat de achterkant van het toestel er strakker uitziet dankzij het wegwerken van de antennestrepen via de boven- en onderkant en dat de camera groter is geworden.

iPhone 7 Pro? 

Mogelijk komt er naast de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus ook een nieuwe, geavanceerdere iPhone 7 Pro. Maandag doken deze drie modellen op via nieuwe foto's (zie boven dit artikel). De iPhone 7 Pro heeft als bijzonderheden een dubbele cameralens en een Smart Connector-aansluiting.  

Accu en opslagruimte

De vraag voor veel gebruikers is of de iPhone een grotere accu krijgt. Het bekende lek-account OnLeaks op Twitter claimt van wel, naar aanleiding van een 'betrouwbare bron'. De iPhone 7 zou een 1960 mAh-accu krijgen. Dat is meer dan de 1715- mAh-variant van de iPhone 6S. Steve Hemmerstoffer, de man achter het account, meldt niets over de grootte van de iPhone 7 Plus accu. Het Plus-model heeft altijd de grootste accu gehad.

Wat mogelijk ook groter wordt, is de opslagcapaciteit, zo schrijft het doorgaans betrouwbare Wall Street Journal. Het instapmodel van de iPhone 7 zou 32GB aan opslagruimte krijgen in plaats van 16GB, wat tegenwoordig nauwelijks meer toereikend is voor de doorsneegebruiker.

Camera en behuizing

De iPhone 7 Plus krijgt mogelijk een dubbele camera, daarover doen al vele geruchten de ronde. Maar ook de reguliere iPhone 7 krijgt mogelijk een nieuwe camera. Die zou volgens de Franse website NowhereElse een paar millimeter groter worden dan die van de iPhone 6S. Wat dat voor gevolg op de beeldkwaliteit heeft, is onbekend. Mogelijk hoopt Apple op deze manier meer licht op te vangen, wat betere plaatjes oplevert bij weinig licht.

Een laatste gerucht van het iPhone 7-design is dat het toestel het ook zonder mute-knop moet doen. Dat is het schuifje aan de zijkant van het toestel. Ook is op foto’s van NowhereElse een Smart Connector te zien. Daarmee zou je bijvoorbeeld een toetsenbord kunnen koppelen.

Lees ook:

iOS 10: de app is dood, lang leve de app