Crowdpleaser: Twig vervangt oplaadkabel iPhone met standaard

Crowdpleaser: Twig vervangt oplaadkabel iPhone met standaard
27 juli 2012 om 11:07
Laatste update: 28 april 2018 om 16:38

Met een klein idee kan je veel geld ophalen op Kickstarter. Twig is een buigbare driepootstandaard die het witte oplaadsnoer van de iPhone vervangt.

Het blijft bizar. Elke week verschijnen er weer nieuwe toepassingen voor de iPhone op Kickstarter en de een haalt nog meer dollars op dan de ander. Zoals de grote successen Elevation Dock ($1.464.707), de Hidden Speaker ($938.772) en de POP ($81.227). Het nieuwste iPhone-succes heet Twig.

Maar wat is Twig? Twig is een buigbare oplaadkabel en standaard ineen. Het oplaadkabeltje is heel kort en kun je zo buigen dat je iPhone als het ware op een standaardje staat in het stopcontact. Kun je hem ook nog makkelijk bedienen terwijl je hem oplaadt. Je kunt daarnaast de drie pootjes ombuigen tot een standaardje waarmee je je iPhone op tafel kunt zetten.

Even een tip als je de promovideo gaat bekijken: zet het geluid uit voordat je net zoals ik 2,5 minuut de verschrikkelijke polyfone klanken van The Final Countdown in je oren krijgt gespoten.

Twig zocht 50.000 dollar financiering en heeft al 165.000 dollar opgehaald. Die Twig gaat er echt komen dus. Let wel op: een Twig kost slechts 20 dollar, maar voor bezorging naar Nederland betaal je 16 dollar extra. En je moet hopen dat Apple niet met een nieuwe opladeringang komt bij de nieuwe iPhone.

Andere mooie crowdfundingprojecten deze week:
- The New Closet Guitar Hanger: hang je gitaar veilig en mooi op naast je truien in de kast.
- Tabletop Moviemaking Studio: je eigen kleine papieren filmstudio met alles erop en eraan (licht, decorstukken en karakters, maar dan allemaal in de miniuitvoering.
- Charlie Kaufman’s Anomalisa: stop-motionfilm van de schrijver van Being John Malkovich en Eternal Sunshine of the Spotless Mind met een heerlijke trailer.

Lees meer over:

Deel via