Duitse rechter vindt Samsung-tablet wel gekopieerd van Apple

Duitse rechter vindt Samsung-tablet wel gekopieerd van Apple

24 juli 2012 om 12:49
Laatste update: 28 april 2018 om 16:38

De Duitse rechter heeft de verkoop van de Samsung-tablet Galaxy Tab 7.7 in de hele EU voorlopig verboden.

Het hof in Düsseldorf heeft dinsdag besloten tot een Europees verkoopverbod voor de Samsung Galaxy Tab 7.7. De tablet was al sinds vorig jaar in Duitsland verboden voor de Duitse Samsung vestiging, maar in het hoger beroep wordt het verbod ook van kracht voor het moederbedrijf. Gevolg is dat de tablet in de hele Europese Unie niet meer verkocht zou mogen worden. Het is echter een voorlopige voorziening, dus het uiteindelijke oordeel volgt binnenkort.

Volgens de Duitse rechter maakt de Galaxy Tab 7.7 inbreuk op Apple's tabletschetsen uit 2004 waarvoor een modelrecht geldt. Britse en Nederlandse rechterbanken hadden recent nog hadden beslist dat Samsung geen inbreuk maakte, omdat er in 2004 al vergelijkbare producten of ontwerpen waren. Maar de Duitse uitspraak lijkt te prevaleren. Samsung bevestigt dat het verbod EU-wijd geldt.

In de Duitse zaak ging de grotere Galaxy Tab 10.1N trouwens vrijuit. Deze aangepaste versie van de 10.1 lijkt kennelijk niet genoeg op de iPad. Eind juni werd de originele Tab 10.1 in de VS nog wel voorlopig verboden vanwege uiterlijke overeenkomsten.

De Britse rechter bepaalde vorige week dat Apple niet langer mag verklaren dat Samsungs tablets zijn gekopieerd van de iPad. Apple moet dat op zijn site en in Britse kranten rechtzetten.

De verboden Tab 7.7 kost in Nederlandse webshops tussen 450 en 600 euro. Samsung heeft tal van andere tablets, zoals de Tab 2, de Tab 8.9 en binnenkort ook de Note 10.1.

In de Californische zaak tussen Apple en Samsung eist het Amerikaanse bedrijf tenminste 2,5 miljard dollar aan schadevergoeding van de Koreanen, blijkt uit nieuwe documenten.

Lees meer over:

Deel via