Google-tablet Nexus 7 in september in Nederland voor 250 euro

Google-tablet Nexus 7 in september in Nederland voor 250 euro

05-07-2012 16:39 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Asus brengt de Google-tablet Nexus 7 rond september zelf in Nederland op de markt.

Het gaat om de 16 gb-versie.

Google is in de VS vorige week gestart met de online verkoop van de 7 inch Android-tablet Nexus 7 voor 199 dollar (8 gb) of 249 dollar (16 gb). Over de Nederlandse beschikbaarheid maakte Google nog niets bekend. Maar een Asus-medewerker meldt ons dat de Nexus 7 'waarschijnlijk in september' in Nederland wordt gelanceerd. De tablet zal te koop zijn via grote winkelketens als de Mediamarkt.

In Nederland brengt Asus alleen de 16 gb-versie op de markt. De 8 gb-editie komt hier niet beschikbaar. Asus kan niet zeggen of Google de tablet niet ook zelf in ons land gaat verkopen. De prijs is volgens Asus Nederland nog niet officieel bekend, maar Asus Italie meldt dat de 16 GB-versie 250 euro gaat kosten.

Nokia claimde eerder deze week dat Asus nog geen licentie betaalt voor het gebruik van zijn patenten in de Nexus 7 en dat het bedrijf wel moet gaan dokken. Die kwestie zou nog gevolgen voor de definitieve prijs kunnen hebben.

De Nexus 7 is een grote concurrent voor de goedkope Amazon-tablet Kindle Fire die in de VS 199 dollar kost. Wellicht kunnen Nederlanders dit najaar ook de Kindle Fire kopen, nu de komst van Amazon naar ons land steeds aannemelijker wordt. Doordat Google en Asus de goedkopere 8 gb-versie van de Nexus 7 hier niet uitbrengen, kan Amazon misschien als enige in Nederland een goede 7 inch-tablet onder de 200 euro verkopen.

De Nexus 7 zal mogelijk in Nederland verschijnen zonder dat de tablet toegang heeft tot de films, muziek en e-books in de Google Play-store. Dat geldt bijvoorbeeld ook al voor de Britse versie van de tablet. De content is volgens Google nu nog alleen in de VS beschikbaar. Wanneer Nederland aan de beurt is voor het multimedia-aanbod in Play is nog niet bekend.

Tegelijkertijd wordt het ook steeds plausibeler dat Apple dit najaar een kleinere versie van de iPad gaat introduceren. Het zou gaan om een iPad met een 7,85 inch scherm, wat groter dus dan de Nexus 7 en de Kindle Fire.