Zeker 4 inch scherm in nieuwe iPhone

Zeker 4 inch scherm in nieuwe iPhone
17 mei om 11:21
Laatste update: 28 april om 18:11

Meer bronnen melden dat de volgende iPhone een groter scherm krijgt, zeker 4 inch.


Nadat het eerder was gemeld door blogs beginnen nu ook gerenommeerde media op basis van eigen bronnen te melden dat de volgende iPhone voor het eerst een groter scherm krijgt. Het 3,5 inch display maakt plaats voor een 4 inch model, schrijven zowel Reuters als The Wall Street Journal (WSJ). Een grote verrassing is het niet, want de iPhone begint zo onderhand vrij klein te worden vergeleken met de andere high-end smartphones: de Samsung Galaxy S III heeft al een 4,8 inch scherm, de HTC One X een 4,7 inch exemplaar.

Zowel Reuters als WSJ schrijven dat de productie van de schermen voor de nieuwe iPhone in juni begint en volgens Reuters kan Apple dan vanaf augustus beginnen met het maken van het toestel. In september of oktober zou de nieuwe iPhone dan te koop zijn. Ook dat wekt geen verwondering: de 4S verscheen vorig jaar ook in oktober.

Apple houdt tot nu toe vast aan dezelfde schermformaten bij de iPhone en de iPad. Maar er gaan ook al geruchten dat het bedrijf van plan is ook een kleinere versie van de iPad op de markt te brengen.

Lees meer over:

Deel via