Volkswagen e-Golf best verkocht in Nederland in 2018
Elektrische auto's

Volkswagen e-Golf best verkocht in Nederland in 2018

07-05-2018 05:54 Laatste update: 08:37

De elektrische Golf van Volkswagen is de best verkochte elektrische auto in de eerste vier maanden van dit jaar.

Tussen januari en april was de Volkswagen e-Golf de best verkochte elektrische auto in Nederland, blijkt uit cijfers van de RAI Vereniging. In deze periode werden er meer van verkocht dan in heel 2017. Dat is goed te begrijpen, want de e-Golf is met zijn comfort, chique afwerking, 36 kWu-accu en keurige ontwerp een hele aantrekkelijke auto (zoals we eerder al ontdekten in onze duurtest).

In de eerste vier maanden van het jaar werden er 916 e-Golfs verkocht. Opvallend is wel dat het grootste deel, 503 stuks, in januari werd verkocht. In februari (141), maart (147) en april (125) daalden de verkopen flink.  Daarmee wint de e-Golf het tot nu toe van de Tesla Model S (895 stuks), de Nissan Leaf (731) en de Hyundai Ioniq (620).

De kans lijkt groot dat de e-Golf zijn plek als aanvoerder niet vast kan houden dit jaar. Vooral de verkopen van de Nissan Leaf, waarvan in maart een nieuw model verscheen, stijgen flink van 24 stuks in januari tot 268 in april. En van de jaren oude Model S bijvoorbeeld werden er alleen al in maart 588 verkocht.

Volkswagen is laat begonnen met volledig elektrische auto's, maar met een aardige inhaalslag bezig. Deze e-Golf is in het belangrijkste leasesegment een serieuze speler. Zeker in deze periode waarin de Opel Ampera-E slecht leverbaar is en de elektrische Hyundai Kona, Kia Niro en Nissan Leaf met hun 60 kWu-accu's nog even op zich laten wachten. Tegen de tijd dat die auto's met groter bereik beschikbaar zijn zal de e-Golf het wat lastiger krijgen. 

Aan het einde van dit jaar komt Volkswagen ook met de elektrische bestelbus Crafter, waardoor je pakjes straks elektrisch bezorgd kunnen worden. Vanaf 2020 gaan de ID-modellen in de showroom verschijnen.