iOS 12: Face ID herkent twee gezichten
'Alternatief uiterlijk'

iOS 12: Face ID herkent twee gezichten

5 juni 2018 om 08:19
Laatste update: 5 juni 2018 om 08:22

Nog niet officieel aangekondigd, maar wel in de beta-versie van iOS 12 gevonden: iPhones zijn binnenkort door een extra gezicht te ontgrendelen.

Na de presentatie van Apple op de ontwikkelaarsconferentie WWDC zijn er meer nieuwigheden aan het licht gekomen. Zo vond MacRumors in de beta-versie van iOS 12 de nieuwe knop 'Stel een alternatief voorkomen' in bij Face ID. Hiermee krijgen gebruikers de mogelijkheid om een iPhone ook met een 'alternatief uiterlijk' te ontgrendelen.   

Dit betekent dat er een tweede gezicht kan worden toegevoegd aan Face ID. Dit is handig voor mensen die van elkaars telefoon gebruik maken, maar ook voor mensen die ervoor kiezen om met regelmaat als een andere verschijning door het leven te gaan.

Touch ID: vingers van anderen

Bij de vingerafdrukscan Touch ID is het mogelijk om vingers van verschillende personen toe te voegen, zodat meerdere mensen een toestel kunnen unlocken. Op de iPhone X zit overigens geen vingerafdrukscanner meer.

Wat Apple wél officieel aankondigde op WWDC, waren mogelijkheden voor snelkoppelingen voor Siri en nieuwe tools om smartphoneverslaving tegen te gaan.

Hoofdredacteur Erwin van der Zande vat het nieuws op WWDC samen:

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal

Lees meer over:

Deel via