ios 12 downloaden installeren ios12
Memoji en Screen Time

iOS 12 verschenen: dit zijn de beste nieuwe functies

17 september 2018 om 17:53
Laatste update: 19 september 2018 om 09:13

Bezitters van iPhones en iPads kunnen nu iOS 12 installeren. De update heeft een reeks nieuwe features en oude iPhones moeten er soepeler door werken.

Apple heeft vanavond zijn nieuwe besturingssysteem iOS 12 beschikbaar gemaakt. Iedereen met een iPhone of iPad kan gebruik maken van nieuwe functies, zoals het bijhouden van je Screen Time en het instellen van automatische handelingen voor de virtuele assistent Siri. 

Met iOS 12 moeten tal van handelingen op oude iPhones een stuk sneller verlopen, zegt Apple. Zo starten apps twee keer zo snel op als een iPhone meerdere zware taken tegelijk uitvoert. Ook gaat het typen op het toetsenbordje 50 procent soepeler en start de camera tot 70 procent sneller op.

Siri Shortcuts en Screen Time

Met de nieuwe functie Siri Shortcuts kan je zelf een serie handelingen instellen die je wilt laten automatiseren door de slimme assistent Siri.

Met Screen Time maakt Apple het inzichtelijk hoe lang je met apps bezig bent. Besteed je er te veel tijd aan, dan kan je via App Limit een limiet op bepaalde apps zetten. Dit kan ook op gezette tijden.

Gegroepeerde notificaties

In iOS 12 worden de notificaties voortaan samengevoegd. Daardoor zie je niet langer losse meldingen van dezelfde app onder elkaar, maar worden de meldingen per app netjes opgestapeld. Door het stapeltje aan te raken kun je de notificaties vervolgens uitgeklapt bekijken.

Met de knop ‘Toon minder’ klap je de meldingen weer in, en met het kruisje verwijder je alle meldingen in de stapel. Wil je geen stapeltje maar elke keer alle losse notificaties van een bepaalde app zien, dan kun je dat je dat via de Instellingen voor die betreffende app aanpassen.

Memoji

Met Memoji maak je een Animoji van jezelf. Je kunt kiezen uit honderden verschillende looks, om zo goed mogelijk jezelf na te maken als geanimeerd poppetje. Ook kan je augmented-reality-games met meerdere personen spelen.

Er zijn ook allerlei updates die meer niche zijn, zoals dat de AirPods als gehoorapparaat te gebruiken zijn en het instellen van een extra gezicht voor het ontgrendelen via Face ID.

Nog geen FaceTime-groepsgesprekken

Het wachten is nog op een van de nieuwe functies in iOS 12: de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijk een videogesprek in FaceTime te voeren, tot maximaal 32 deelnemers in één gesprek. Die functie zit momenteel in de testversie van de volgende kleine update, iOS 12.1.

Kijk onze review van iPhone Xs en Xs Max