© The Verge

Oppo-smartphone met popup-camera kost 999 euro
Frontcamera schuift uit

Oppo-smartphone met popup-camera kost 999 euro

20-06-2018 07:12 Laatste update: 07:22

Het Chinese telefoonmerk Oppo heeft een vernuftige smartphone gepresenteerd: de Oppo Find X met een uitschuifbare camera.

In de strijd om welke smartphone relatief het grootste scherm heeft, haalt het Chinese Oppo een slimme truc uit. De camera's zijn verstopt achter een uitschuifbare bovenkant. Zowel de voor- als achtercamera zitten in dit gedeelte. Het duurt ongeveer een halve seconde voordat het is uitgeklapt. Bij gezichtsherkenning duurt het dus ook een halve seconde voordat de 25 megapixel frontcamera kan starten.

Maar daarvoor krijg je wel een smartphone die vrijwel volledig uit scherm bestaat aan de voorkant. Voor 93,8 procent is het een scherm, de rest is rand. Concurrent Vivo Nex heeft dankzij een popup-camera een zogeheten screen-to-body-ratio van 91 procent.

Mogelijk ook in Nederland

Oppo gaat de telefoon vanaf augustus ook in Europa en de VS uitbrengen. De prijs is 999 euro voor de versie met 256 GB opslagruimte.

Eerder ging het gerucht dat Oppo dit jaar voor het eerst drie toestellen op de Nederlandse markt gaat brengen. Een zusterbedrijf van Oppo, OnePlus, doet het al jaren goed in Nederland.

6,4 inch

De nieuwe Oppo-smartphone heeft een 6,4 inch full-hd-scherm en een dual-camera met 20 en 16 megapixel aan de achterkant. Hij werkt met een Snapdragon 845-chip en heeft 8GB werkgeheugen. Het toestel heeft dezelfde snellaadfunctie als OnePlus.