Deze gadgets helpen je met slapen, plassen en gezonder eten
Handig of niet?

Deze gadgets helpen je met slapen, plassen en gezonder eten

03-09-2018 18:22 Laatste update: 04-09-2018 10:10

Merijn Doggen

De grote merken stelen vaak de show op technologiebeurzen. Maar juist de kleine bedrijfjes komen vaak met de leukste nieuwe tech. Deze opmerkelijke gadgets spotten we tijdens de techbeurs IFA in Berlijn.

Europa's grootste techbeurs, de IFA, vindt nog tot en met woensdag plaats in Berlijn. Merken als Samsung, Huawei, Sony en Philips bezetten er soms hele hallen. Maar als je echte vernieuwing wilt zien, moet je vaak bij de onbekende merken zijn. Zij hebben soms stands van niet meer dan 1 vierkante meter. D Free had niet eens meer dan een pallet als stand. Maar de plassensor van de startup maakte indruk. Je blaas wordt hiermee slim, zodat je nooit te laat naar de wc gaat. Handig voor ouderen, kleuters of mensen met een handicap.

Het merk Kuvings is wel wat groter, maar nog niet erg bekend in Nederland. Het Duitse bedrijf komt met een sapmachine die onder andere je spiermassa of vetpercentage kan meten. Op basis van die, en andere, gegevens geeft deze sapcentrifuge je voedingsadvies. Welkom in 2018. Ook probeerden we een slim slaapmakser en keken we naar een stel vrolijke robotjes voor kinderen. Bekijk ons videoverslag.

Geen video missen? Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal.