© Vivo vingerafdruk in scherm

OnePlus 6T krijgt vingerscanner in scherm
Nieuwe smartphone

OnePlus 6T krijgt vingerscanner in scherm

10-09-2018 15:58 Laatste update: 17:07

De nieuwe OnePlus-telefoon is te ontgrendelen door je vinger op het scherm te plaatsen. De OnePlus 6T komt waarschijnlijk in oktober op de markt.

Na Vivo en Huawei verwerkt ook OnePlus de vingerafdrukscanner in het touchscreen van een nieuwe smartphone. Dat bevestigt het Chinese bedrijf tegenover CNET. De OnePlus 6T, die in oktober wordt verwacht, zal geen vingerafdrukscanner in een fysieke knop hebben, maar komt onder het scherm te zitten.

Wanneer een vinger op het scherm wordt gelegd, schijnt er licht op de vingerafdruk, waarna een sensor kijkt of deze overeen komt met de opgeslagen scan.

Kleine notch

Eerder lekte al uit dat de OnePlus 6T beschikt over een kleine scherminkeping, een 'notch', in een druppelvorm. Verder zou de OnePlus 6T drie camera's aan de achterkant hebben, in plaats van de huidige twee camera's. Ondanks alle upgrades zou het een relatief betaalbare smartphone blijven, met een startprijs van ongeveer 550 dollar. Dat is 20 dollar meer dan de startprijs van de OnePlus 6.

Samsung en Apple

Steeds meer smartphones krijgen de komende jaren een vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt. Ook Samsung komt waarschijnlijk in februari 2019 met de Galaxy S10 met een vingerscanner in het scherm.

Apple zal voorlopig deze ontgrendelmethode niet omarmen, stelt de bekende analist Ming-Chi Kuo. De Face ID-gezichtsherkenning zou dermate goed worden ontvangen door gebruikers dat Apple er geen noodzaak voor zou zien.