OnePlus wil eigen slimme tv lanceren
Van smartphones naar tv's

OnePlus wil eigen slimme tv lanceren

17-09-2018 07:49 Laatste update: 10:25

De Chinese telefoonmaker OnePlus is bezig met de ontwikkeling van een slimme tv. De tv van OnePlus moet in 2019 op de markt komen.

OnePlus-oprichter Pete Lau zegt dat het bedrijf, dat bekend is van betaalbare smartphones, een nieuw product ontwikkelt: een slimme tv.

Volgens Lau maken de huidige smart-tv's maar deels gebruik van de mogelijkheden van een tv die online kan. "De huidige tv-markt is best traditioneel wat betreft functionaliteit en gebruikservaring.", aldus Lau tegen Business Insider. De OnePlus TV zou een naadloze integratie van smartphone en tv moeten bieden.

Camera en slimme assistent

Verder heeft Lau weinig specificaties verteld, behalve dat het een 'premium, vlaggenschip-tv' moet worden. Het is niet bekend of de televisie een 4K-scherm krijgt. De verwachting is dat OnePlus, net zoals bij zijn smartphones, hoge specificaties wil leveren voor een relatief lage prijs.

Wel heeft Lau gezegd dat 'het hart' van de tv wordt gevormd door een camera die in het scherm wordt verwerkt en de integratie van een slimme assistent. OnePlus is in gesprek met bedrijven die slimme assistenten aanbieden over welke spraakassistent dit gaat worden. Een logische keuze zou Google Assistent of Amazon Alexa zijn.

70 procent nieuwe tv's is smart-tv

Van alle verkochte televisies dit jaar is 70 procent een smart-tv, meldde marktonderzoeker IHS Markit onlangs. Ongeveer 40 procent van de verkochte smart-tv's werkt met Android TV, gevolgd door Samsungs Tizen (23 procent) en LG's Web OS (13 procent).