oneplus 6T vingerafdruk scherm notch kopen beste smartphone
Review

Eerste indruk OnePlus 6T: toptelefoon of tegenvaller?

30 oktober 2018 om 19:33
Laatste update: 31 oktober 2018 om 12:08

De nieuwe OnePlus 6T, volgende week te koop vanaf 559 euro, heeft dunne schermranden en een vingerafdrukscanner in het scherm. Bright testte het toestel, bekijk de videoreview.

De OnePlus 6T is de opvolger van de OnePlus 6, die in mei verscheen. De 6T heeft een 6,4 inch amoled-scherm (2340 bij 1080 pixels). De schermranden zijn nog dunner geworden, mede doordat de vingerafdrukscanner in het scherm is verwerkt. Een sensor in het scherm herkent je vinger als je deze op de onderkant van het scherm legt. Ook is de notch, de inkeping bovenin het scherm voor de selfiecamera, is een stuk kleiner geworden.

OnePlus is niet het eerste telefoonmerk dat een vingerafdrukscanner in het scherm heeft gebouwd. Ook de Mate 20 Pro van Huawei heeft dit. Samsung zou in zijn volgende smartphone, de Galaxy S10, eveneens een vingerafdrukscanner in het scherm willen verwerken. 

Vanaf 559 euro

De OnePlus 6T is vanaf 6 november te koop. De versie met 6GB RAM en 128GB opslag kost 559 euro. De modellen met 8 GB RAM en 128 GB opslag kosten 589 euro. De duurste versie, met 8 GB RAM en 256 GB opslag, kost 639 euro. 

De OnePlus 6T werkt met de Snapdragon 845-chip die in veel van de huidige smartphones zit. Het toestel is behalve met de vingersensor in het scherm ook te ontgrendelen met gezichtsherkenning.

De dubbele camera op de glazen achterkant is gelijk aan die van de voorganger en heeft 16 en 20 megapixel sensoren. De frontcamera biedt 16 megapixel. 

Het toestel heeft 6 of 8 GB werkgeheugen en er is keuze uit 128 of 256 GB opslagruimte. De 6T werkt met OxygenOS, een aangepaste versie van het nieuwe Android Pie 9.0

Zonder mini-jack

In navolging van veel fabrikanten heeft ook OnePlus geen ingang voor bedrade koptelefoons, de mini-jack, meer ingebouwd. Dat terwijl voorganger OnePlus 6 nog wel zo'n 3,5 mm-aansluiting had. Gebruikers die een bedrade koptelefoon willen gebruiken met de 6T, gebruiken een adaptertje van usb-c naar 3,5 mm. 

De 6T heeft ook een iets grotere batterij gekregen: 3700 mAh in plaats van 3300 mAh. Het toestel ondersteunt snelladen, zodat je na een half uur opladen het toestel een dag zou kunnen gebruiken. De 6T biedt geen ondersteuning voor draadloos opladen.

Waterdicht, geen IP-rating

De 6T is volgens OnePlus waterbestendig: de telefoon overleeft een val in het water. Maar het toestel heeft geen officiële IP-rating voor waterdichtheid. Zo'n certificering zou het toestel 25 euro duurder maken, verklaart een OnePlus-woordvoerder tegen Bright. 

Bekijk in de video onze eerste indruk van de OnePlus 6T:

Volg Bright op YouTube

Bright.nl is dinsdagmiddag bij het Apple-event in New York en doet verslag.

Like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal.