'Apple maakt series gratis voor mensen met iPhone of iPad'
TV-app

'Apple maakt series gratis voor mensen met iPhone of iPad'

11-10-2018 08:45 Laatste update: 09:01

Apple zou de videoseries waar het aan werkt vanaf volgend jaar gratis willen weggeven aan iedereen met een iPhone, iPad of Apple TV.

Dat zeggen ingewijden tegen CNBC. Apple zou zijn eigen series gratis willen weggeven in een vernieuwde TV-app. Amerikanen hebben nu al zo'n app op hun iPhone, iPad en Apple TV staan.

De app biedt series van allerlei andere aanbieders in één interface aan. Films en series van iTunes Movies, HBO, Hulu en Syfy staan bijvoorbeeld naast elkaar. Zo hoeven gebruikers niet steeds te wisselen tussen verschillende apps.

Apple zou zijn eigen series vanaf volgend jaar als gratis publiekstrekkers willen inzetten. De series zouden vooral 'gezinsvriendelijk' zijn, met weinig seks, geweld en politieke meningen.

'1 miljard budget voor series'

Apple zou een paar hitseries willen produceren om een vast publiek aan te trekken en uiteindelijk mogelijk geld voor zijn videostreamingdienst gaan vragen. Eerder was er al sprake van één abonnement waarin naast de series ook de muziekdienst Apple Music en bestandsopslag via iCloud zouden zitten.

Er gaan al langer hardnekkige geruchten dat Apple werkt aan een groot aantal eigen videoseries. Het bedrijf zou dit jaar 1 miljard dollar investeren in eigen series, waarvan er inmiddels vierentwintig in ontwikkeling zouden zijn.

Zo zou Apple samen met Steven Spielberg aan een serie werken. Ook de schrijver van Battlestar Galactica zou inmiddels voor Apple werken.

Kijk ook: review van de iPhone XS Max

Meer gadgetreviews? Volg het Bright YouTube-kanaal