Deze slimme bril bedien je met een ring
Valt bijna niet op

Deze slimme bril bedien je met een ring

23-10-2018 17:09 Laatste update: 28-02-2019 11:58

In tegenstelling tot Google Glass lijkt Focals wel een slimme bril die je in het openbaar op durft te zetten.

Ruim vijf jaar nadat de Google Glass verscheen, heeft een Canadees bedrijf vandaag een nieuwe slimme bril aangekondigd, waarmee je een stuk minder voor paal loopt dan met de Google-bril. Focals ziet eruit als een normale bril, maar heeft een mini-beamer in een van de pootjes verwerkt.

Deze projector schijnt op het rechterglas, waardoor je daar allerlei informatie ziet. Denk daarbij aan berichtjes, afspraken en het weer. De bril is niet ontworpen voor toepassingen met augmented reality, zoals de Magic Leap-bril, maar moet worden gezien als een head-up display voor het alledaagse leven. De maker van de bril, North, werkt nog aan integratie van apps als Uber en Google Maps.

Joystick

Bijzonder is ook de aansturing van deze bril. Je hoeft niet aan de zijkant van de bril te duwen, maar de bediening gaat via een ring waarin een kleine joystick is verwerkt. De bril beschikt ook over Amazons spraakassistent Alexa en is dus met gesproken commando's te bedienen.

"Focals is een alledaagse slimme bril die ontworpen is vanuit het perspectief dat dit op de eerste plaats een bril is", zegt de bedenker Stephen Lake tegen Engadget. "We realiseerden ons dat het niet moest worden zoals vorige pogingen met slimme brillen, waarbij je technologie aan je hoofd geplakt kreeg."

600 dollar

De Focals is voorlopig nog alleen in de VS te koop. De bril wordt dan volledig op het hoofd en de ogen van de klanten afgesteld.

De bril kost 600 dollar. Dat is wel inclusief gepersonaliseerde glazen, de joystickring en zonnekleppen voor de glazen.

Getest: AR-bril Magic Leap

Wielrenster Puck Moonen test slimme sportbril

Meer tech-video's? Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal