Getest: deze Nederlandse elektrische step heeft drie wielen
Op rolletjes

Getest: opvouwbare elektrische step op drie wielen

8 november om 20:31
Laatste update: 8 november om 20:48

De Trikelet is een elektrische step op drie wielen, ontworpen in 's-Graveland. Bram van Dijk testte het prototype van deze opvouwbare e-step voor Bright.

Het gebeurt niet vaak dat je op een voertuig rijdt dat nog niet bestaat. Ik mocht een paar rondjes rijden op het prototype van de Trikelet, een elektrische vouwstep ontworpen in 's-Graveland, naast Hilversum. Bekijk onze video-review.

Uitvinder Anton Schaap van Trikelet is al sinds 2012 bezig met de ontwikkeling van de step. Hij haalde zelfs 80.000 euro crowdfundgeld op, maar tot nu toe is het hem niet gelukt het product op de markt te brengen. Nu is hij op zoek naar een producent en investeerder. Hij heeft goede hoop om de elektrische vouwstep volgend jaar op de markt te brengen, nu de (deel)step aan populariteit wint.

Vergelijking

In vergelijking met de step die ik gebruik, de Xiaomi M365, voel je je op de Trikelet minder kwetsbaar. De Nederlandse step is ook een stuk groter en breder dan de Chinese. Minpunt is dat je je meer een toeristengids op een Segway voelt. Van de Xiaomi-step werd ik blijer:

Een betere vergelijking voor de Trikelet is de elektrische vouwscooter Stigo, die ik ook eerder testte. Op een Stigo kan je zitten en als je hem opvouwt wordt het een soort van golftas. Op de Trikelet blijf je staan en als je hem opvouwt, wordt het een soort van reistrolley.

De prijs komt ook overeen: de Stigo kost vanaf 1599 euro, de Trikelet moet zo'n 1300 euro gaan kosten. De Stigo is al te koop en mag de openbare weg op, Trikelet moet nog door het goedkeuringstraject van de RDW heen.

Een voordeel van de Trikelet is dat je ruimte hebt om een grote boodschappentas mee te nemen, in het laadruim voor je voeten. 

Conclusie

Er zal zeker markt voor zijn, met name voor mensen die een step mee in de auto nemen, om de verkeersdrukte in de stad te vermijden.

Voor mij is de prototype van de step te log en groot. Ik houd meer van het racekarakter van de Xiaomi-step, waar ik via een Chinese webshop maar 350 euro voor betaalde. Dus overstappen zal ik niet, maar de Trikelet is een sympathieke step.

Meer gadgetvideo's? Volg Bright op YouTube