Sony heeft stillere PlayStation 4 Pro uitgebracht
In Red Dead-bundel

Sony heeft stillere PlayStation 4 Pro uitgebracht

07-11-2018 17:27 Laatste update: 17:27

Sony heeft stilletjes een minder luidruchtige versie van de PlayStation 4 Pro uitgebracht.

Het gaat om de tweede revisie van de PS4 Pro, de enige PlayStation die games in 4K kan afspelen. Dat kost een hoop kracht, en de PS4 Pro is dan ook een redelijk luidruchtige spelcomputer als hij op topsnelheid draait. Het nieuwste model werd uitgebreid getest door Digital Foundry, gespecialiseerd in het doorlichten van de technische kant van games.

Decibels

Een test met de redelijk zware game God of War wijst uit dat de nieuwste PS4 Pro een maximale geluidsproductie van tussen de 44 en 48 decibel produceert. Dat is flink minder dan de eerste versie, die tussen de 50 en 55 decibel herrie maakte, en de eerste revisie die op 47 tot 50 decibel uit kwam. Dat lijkt weinig, maar decibel is een logaritmische schaal. Vuistregel daarbij is: een toename in geluidsniveau van 3 decibel klinkt als een verdubbeling van het volume.

Red Dead Redemption 2

De nieuwe PS4 Pro heeft het typenummer CUH-7200, en wordt vooralsnog alleen geleverd in een bundel samen met de nieuwe game Red Dead Redemption 2. Het is echter nog niet duidelijk of het betreffende nieuwe model in alle landen waar de bundel verkrijgbaar is, ook daadwerkelijk bij die bundel zit.