Bright day live uitpakparty xl
Bright Day 2018

Deze gadgets en e-bikes zie je in de Live Uitpakparty

20 november 2018 om 21:02
Laatste update: 25 november 2018 om 21:28

Dit weekend is de achtste editie van techfestival Bright Day. Vast onderdeel is de Uitpakparty, waarin David Lemereis op het podium opvallende nieuwe gadgets test. Wat laat hij dit keer zien?

Tijdens elk dagdeel tijdens Bright Day is er een live Uitpakparty XL. Na de opening en een demonstratie van de robotviervoeter ANYMAL, laat David een uur lang de nieuwste gadgets zien, die hij recent ook op het Bright YouTube-kanaal heeft gereviewd.   

Elektrische fietsen

Er is veel aandacht voor één van de populairste 'gadgets' van 2018: e-bikes. Elektrische fietsen worden steeds mooier en slimmer. Zo toont David de nieuwe VanMoof Electrified S2, de fiets die je op slot schopt en met allerlei slimme anti-diefstaltechnieken aan boord. Ook zie je de Stromer ST5, de e-bike die 49 kilometer per uur haalt.

Ook is er de slimme fietsbel Blubel. En de bouwpakketten van Infento waarmee kinderen en ouders zelf allerlei elektrische voertuigen kunnen bouwen.

Trackers

Het thema smart home mag natuurlijk niet ontbreken. David demonstreert de nieuwe Tiles, de slimme sleutelhangers die je sleutelbos of tas laten piepen via een smartphone-app. Ook heeft hij de Loc8tor, een vergelijkbare tracker maar dan voor op grotere afstanden.

Verder heeft David de TicHome Mini getest, een spatwaterdichte speaker met Google Assistent, voor bijvoorbeeld in de badkamer of op het strand.

Huisdiergadgets

Voor de filmliefhebber: de Sony MP-CD1 is een mini-projector met ingebouwde accu, voor overal films kijken.

Ook bijzonder: de WIWE, een kaartje waarmee je zelf een hartfilmpje kan maken.

Voor huisdieren zie je de PetCube Bites, een dierencamera die hondenkoekjes kan gooien, en de Petronics Mouse, een robotmuisje om je kat mee te vermaken.

Smartphones en koptelefoons

Van de nieuwe smartphones zie je onder meer de Huawei P20 Pro, met driedubbele camera, en de Samsung Galaxy Note 9, met de S Pen als afstandsbediening voor presentaties. Ook demonstreert David de zeer stevige CAT S61, met een unieke functie: de telefoon kan ruiken.

Tot slot: twee bijzondere koptelefoons. De Nuraphone is een koptelefoon die dankzij sensoren de geluidsweergave aanpast op je gehoor, en David test de Realtime Translation van Google: live vertaling via koptelefoons.

Volg de updates over Bright Day

Like Bright op Facebook.

Volg Bright ook op Twitter en Instagram