Bright stuff koopgids midrange telefoons tussen 400 en 600 euro xiaomi mi mix 3 honor view 20 oneplus 6t
Bright Stuff

De beste smartphones van 400 tot 600 euro

29 januari 2019 om 18:22
Laatste update: 5 februari 2019 om 13:55

Bright raadt je de beste smartphones in vier verschillende prijsklassen aan. Dit keer: de telefoons tussen 400 en 600 euro.

Bekijk de video:

Het smartphone-aanbod is zo breed en divers dat we in onze Bright Stuff-koopgids voortaan telefoons gaan keuren in vier prijsklassen: onder 250 euro, tussen 250 en 400 euro, tussen 400 en 600 euro en boven 600 euro.

De categorie tussen 250 en 400 euro hebben we al gehad, dus gaan we door met die van tussen 400 en 600 euro. Daarbij zijn we wel dichter bij de 600 dan de 400 uitgekomen, maar met reden. Voor dat geld koop je namelijk telefoons die bijna alles bieden. De grootste concessies ten opzichte van de high-end smartphones doe je op het gebied van de meest flitsende functies en het maken van de allerbeste foto's.

We hebben drie redelijk nieuwe toestellen gekozen in plaats van inmiddels sterk afgeprijsde toptoestellen Samsung Galaxy S9 en Google Pixel 2 XL.

Xiaomi Mi Mix 3

De Xiaomi Mi Mix 3 is een toestel met een originele manier om de notch te omzeilen: geen scherminkeping, zelfs geen cameragat, maar een schuifje. Schuif het scherm een stukje omlaag, en de dubbele selfiecamera komt tevoorschijn. Dat werkt soepel, voelt stevig en je hebt nog eens wat om mee te zenuwpielen. Omdat het scherm geen rekening hoeft te houden met een frontcamera is de screen-to-body ratio absurd hoog: 93 procent. De camera is ook niet misselijk, de accu is prima, maar inloggen gaat helaas via een ‘ouderwetse’ vingerscanner op de rug. Hij kost 549 euro.

Honor View 20

Dit toestel van Huawei’s dochtermerk Honor heeft geen notch, geen druppel, geen schuifmechanisme maar een klein kijkgaatje in het scherm voor de selfiecamera. Dat gaan we meer zien in 2019 maar slimme oplossing van Xiaomi heeft onze voorkeur. De Honor View 20 scoort op alle fronten goed. Uitschieters zijn de grote batterij, snelle prestaties, de koptelefoonpoort en de 48-megapixel camera. Ook de glanzende lak met kleurverloop achterop vinden wij wel geslaagd. Hij kost 549 euro.

OnePlus 6T

OnePlus zette de OnePlus 6T in de markt als 'flagship killer': een tamelijk high-end toestel voor een midrange prijs. Die belofte houdt het Chinese bedrijf al een paar jaar goed vol. De snelste chip (Snapdragon 845), voldoende ram, prima accu, enorm display voorzien van bescheiden druppel voor de selfiecamera en een vingerafdrukscanner ónder het scherm. De koptelefoonpoort is wel verdwenen, er is geen sd-kaartslot, je kunt niet draadloos opladen en de camera is niet premium, maar de 6T blijft met 560 euro een hele goede koop.

Lees de reviews:

» Xiaomi Mi Mix 3

» Honor View 20

» OnePlus 6T

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden. 

Meer gadgetvideo's? Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal.