LG geeft 5G-telefoon een tweede scherm
Dual Screen

LG geeft 5G-telefoon een tweede scherm

25-02-2019 08:18 Laatste update: 17:05

LG heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de 5G-telefoon V50 ThinQ 5G en de G8 ThinQ aangekondigd. Aan de V50 is ook een tweede scherm te klikken. De G8 is te ontgrendelen met handpalmherkenning.

In tegenstelling tot Samsung en Huawei komt LG voorlopig niet met een telefoon met een opvouwbaar scherm, maar de fabrikant biedt bij zijn nieuwe 5G-smartphone V50 ThinQ 5G wel de mogelijkheid om een tweede scherm toe te voegen. Dat 6,2 inch oled-scherm zit in een hoes om de telefoon heen. Gebruikers kunnen hierdoor op beide schermen wat anders doen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het tweede scherm te gebruiken als controller in games. Ook zijn de schermen beide op te splitsen in twee delen, om zo vier apps tegelijk te gebruiken. 

5G in Nederland

De V50 ThinQ 5G heeft een 6,4 inch oled-scherm, de nieuwe Snapdragon 855-chip, 6GB ram, 128 GB opslag en drie camera’s aan de achterkant. De prijs is nog niet bekend.

Het toestel komt voorlopig niet naar Nederland, omdat ons land voorlopig nog geen 5G-netwerken heeft. De frequentieveiling voor 5G vindt op zijn vroegst eind dit jaar plaats. 

Handpalmherkenning

De andere nieuwe LG-telefoon, G8 ThinQ, ondersteunt geen 5G. Het toestel heeft wel de nieuwe Snapdragon 855, een 6,1 inch oledscherm en drie camera’s achterop. Naast de selfiecamera zit een dieptesensor die LG gebruikt voor handpalmherkenning.  Je ontgrendelt het toestel door je handpalm voor het toestel te houden. Gezichtsherkenning is overigens ook een optie. 

Dankzij de dieptesensor is de G8 ThinQ te gebruiken met gebarenbediening, wat volgens LG van pas zou komen tijdens het autorijden. Ook wordt sensor gebruikt voor het maken van selfies met een scherptediepte-effect. 

Het toestel heeft aan de achterkant drie cameralenzen: een standaard lens (12 megapixel), een groothoeklens (16 megapixel) en een zoomlens (12 megapixel). Naast de G8 ThinQ komt er ook een betaalbare S-versie, maar de specs zijn nog niet onthuld. 

Wanneer LG de G8 ThinQ-toestellen in Nederland uitbrengt, is nog niet bekend.

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer smartphone-video's