Apple-oprichter Wozniak wil opvouwbare iPhone
Na Samsung en Huawei

Apple-oprichter Wozniak wil opvouwbare iPhone

26-02-2019 20:33 Laatste update: 27-02-2019 11:49

Steve Wozniak, die samen met Steve Jobs aan de wieg stond van Apple, hoopt dat Apple ook snel de opvouwbare smartphone uitbrengt.

In een interview met Bloomberg wijst Wozniak erop dat Apple van oudsher vooroploopt met smartphone-innovaties, zoals Touch ID, FaceID en eenvoudig betalen met behulp van je telefoon. “Op het gebied van opvouwbare telefoons lopen ze niet voorop. Dat baart me zorgen, want ik wil erg graag een opvouwbare telefoon hebben.”

Samsung en Huawei presenteerden de afgelopen week hun opvouwbare toestellen, de Galaxy Fold en de Mate X. Goedkoop zijn de opvouwbare smartphones niet. De Samsung Galaxy Fold zal verkrijgbaar zijn vanaf 1980 dollar, terwijl de Huawei Mate X voor 2299 euro over de toonbank zal gaan.

Ondanks het forse prijskaartje zal menig liefhebber van gadgets toch likkebaardend uitkijken naar het moment dat de toestellen daadwerkelijk verkrijgbaar zijn.

Nederlandse opvouwbare iPhone

Wozniak is niet de enige die hardop droomt van een opvouwbare iPhone. Vorige week maakte de Nederlandse designer Roy Gilsing een ontwerp voor hoe een opvouwbare iPhone eruit zou kunnen zien.

Gilsing verwacht dat het nog wel even kan duren voordat Apple daadwerkelijk met een opvouwbaar toestel op de proppen komt. “Voordat het technisch mogelijk is om een toestel te maken dat aan de standaarden van Apple voldoet, zijn we wel even verder.”