© Disney Parks

Zo gaan de Star Wars-delen in Disney-pretparken er uitzien
Galaxy's Edge

Zo gaan de Star Wars-delen in Disney-pretparken er uitzien

28-02-2019 19:17 Laatste update: 20:08
Author profile picture

Floris Poort

Disney heeft de eerste beelden getoond van Galaxy's Edge, de Star Wars-parkdelen in Disneyland en Disney World, inclusief de Millennium Falcon. Wat kun je verwachten?

Al voordat Disney eigenaar was van de Star Wars-franchise, waren er in sommige Disney-pretparken Star Wars-attracties te vinden. Die beloven te verbleken als Disney later dit jaar Galaxy's Edge opent. De speciale parkdelen staan volledig in het teken van Star Wars, met verschillende attracties en een overkoepelende wereld die aan de planeet Tatooine doet denken.

Galaxy's Edge gaat in de zomer van 2019 open in Disneyland in Californië en eind 2019 in Walt Disney World in Florida. Disney maakte donderdag de eerste beelden openbaar.

Millennium Falcon

Het overkoepelende dorp heet de Black Spire Outpost, gelegen op de planeet Batuu. Midden in dat dorp staat een levensgrote Millennium Falcon, volledig gedetailleerd met alle buisjes en elke beschadiging die Han Solo heeft toegebracht, en hij is toegankelijk voor de bezoekers.

Onder de titel 'Millennium Falcon: Smugglers Run' nemen bezoekers zelf plaats in de cockpit het legendarische ruimteschip.

Star Wars tot in de details

De andere grote attractie in het parkdeel heet 'Star Wars: Rise of the Resistance'. Verschillende Amerikaanse media mochten al even rondlopen in Galaxy's Edge. De site io9 omschrijft Rise of the Resistance als één van de grootste, meest uitgebreide en langste attracties in de geschiedenis van Disney. Bezoekers sluiten zich aan bij de Resistance, worden gevangen genomen door de First Order en moeten vervolgens aan een Star Destroyer ontsnappen.

Alles moet kloppen

Galaxy's Edge is heel anders dan andere parkdelen van Disney. In de winkeltjes zullen bezoekers geen Mickey Mouse-oren vinden, geen t-shirts met het Star Wars-logo en geen blikjes cola. Alles in het parkdeel moet kloppen, en dus drinken gasten blauwe melk en eten ze wraps met vlees dat zogenaamd van inheemse dieren komt.

Er worden natuurlijk wel spullen verkocht, maar dat zijn dan bijvoorbeeld droids, in een droidwinkel. Ook kunnen bezoekers een eigen lightsaber maken in een speciale werkplaats.

Even helemaal in het Star Wars-universum

Zo belooft het parkdeel meer een soort Westworld in Star Wars-stijl te worden, waar bezoekers Disneyland even verlaten en zich volledig in het universum van Star Wars wanen. Elke medewerker die in het parkdeel loopt heeft zijn eigen naam, eigen verhaal en een speciaal kostuum.

Wie alvast wil weten wat hij kan verwachten, kan de uitgebreide verslagen van TechCrunch, io9, USA Today en Star Wars zelf lezen. Let wel: ze staan vol spoilers over de attracties en de ervaring in het parkdeel.

Lees ook: Star Wars: dit kun je de komende jaren verwachten

Kijk ook: Star Wars in de 4D-bioscoop

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s