Deze series kan je verwachten op de Apple-videodienst
Grote Netflix-concurrent

Deze series kan je verwachten op de Apple-videodienst

13-03-2019 18:52 Laatste update: 20:50
Author profile picture

Floris Poort

Apple komt later dit jaar met een eigen Netflix-concurrent. Dit zijn de opvallendste series die Apple laat produceren.

Apple kondigt op 25 maart hoogstwaarschijnlijk zijn eigen videodienst aan, die later dit jaar beschikbaar komt. Er gaan al jaren geruchten over zo'n Netflix-concurrent. Apple heeft tientallen series en films in ontwikkeling, waarover Amerikaanse media regelmatig hebben geschreven. De tien meest opvallende series zetten we hieronder op een rijtje.

Film van Sofia Coppola en Bill Murray

Met de film On the Rocks werken regisseur Sofia Coppola en acteur Bill Murray voor het eerst samen sinds het bekroonde Lost in Translation. Volgens Variety draait de film om een jonge moeder die de relatie met haar playboy-miljonair-vader bijlegt, en op avontuur gaat in New York. Murray speelt hoogstwaarschijnlijk de excentrieke vader.

Dramaserie van La La Lands Damien Chazelle

Regisseur en scenarist Damien Chazelle verraste met zijn film Whiplash en sleepte Oscars binnen met La La Land. Onlangs nog verscheen First Man, waarin Chazelle het levensverhaal van eerste man op de maan Neil Armstrong vertelt. Het is nog niet bekend waar de serie van Chazelle over gaat, wel zou hij elke aflevering zelf schrijven en regisseren.

Steven Spielberg’s Amazing Stories

Deze serie liep in de jaren '80 al voor twee seizoenen, en diende als één van de inspiratiebronnen voor Netflix-hit Stranger Things. Apple zou in eerste instantie tien afleveringen van de serie hebben besteld, met een budget van 5 miljoen dollar per aflevering. Het project rommelt nog wel een beetje: eigenlijk zou de serie onder leiding staan van Bryan Fuller, onder meer bekend van Star Trek Discovery. Hij vertrok vanwege creatieve meningsverschillen en is vervangen door de producenten van hitserie Once Upon a Time.

Serie van Isaac Asimov's Foundation

Isaac Asimov is één van de grootste science-fiction-schrijvers in de geschiedenis, onder meer bekend van zijn drie wetten van robotica. De Foundation-reeks is het magnum opus van Asimov, een enorm verhaal dat zich uitstrekt over duizenden jaren. Alles draait om de theorie van een wiskundige die een methode heeft ontwikkeld om op hele grote schaal de toekomst nauwkeurig te voorspellen. Hij ziet het einde naderen en richt daarom een stichting, de Foundation, op om het doembeeld af te wenden. Foundation was invloedrijk in zowel entertainment en cultuur als in de wetenschap. Apple heeft tien afleveringen van de serie besteld.

Time Bandits-serie

Time Bandits is één van de meest geprezen films van Monty Python-lid Terry Gilliam. De serie zou net als de film draaien om een groep dieven die door de tijd reizen om schatten te stelen. De regie is in handen van Taika Waititi, onder meer bekend als regisseur van Hunt for the Wilderpeople en Thor: Ragnarok.

Muzikale tekenfilmserie makers Bob's Burgers

Apple zou twee seizoenen besteld hebben van de serie Central Park, naar verluidt een muzikale comedy van de makers van tekenfilmserie Bob's Burgers. De hoofdrollen worden vertolkt door bekende namen als Josh Gad, Kristen Bell, Titus Burgess en Stanley Tucci.

Ook heeft Apple een tekenfilmserie besteld van Cartoon Saloon, bekend van Oscar-genomineerde films The Secret of Kells, Songs of the Sea en The Breadwinner. De serie Wolfwalkers vertelt in de kenmerkende stijl van de studio het verhaal van de jacht op een roedel wolven, er is zelfs al een eerste conceptuele trailer.

Scifi-serie van Ronald D. Moore (Battlestar Galactica)

Ronald D. Moore, bekend van de bekroonde Battlestar Galactica-serie uit 2004, schrijft een scifi-serie over een wereld waarin de space race nooit is opgehouden. De wereldmachten proberen elkaar nog steeds af te troeven om steeds verder de ruimte in te komen. Er is onder meer een rol voor Joel Kinnaman, bekend als hoofdrolspeler van Netflix-serie Altered Carbon.

Serie J.J. Abrams en Jennifer Garner

J.J. Abrams is inmiddels bekend als filmregisseur maar met de series Alias en Lost hoorde hij bij de grondleggers van de huidige gouden eeuw van de tv-serie. In zijn Alias speelde Jennifer Garner de hoofdrol en zij werkt nu voor het eerst weer samen met Abrams. In 'My Glory Was I Had Such Friends' speelt ze volgens Variety een vrouw die wacht op een hartoperatie.

Comedy met Steve Carell, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon

Deze comedyserie met Steve Carell, Jennifer Aniston en Reese Witherspoon draait om het reilen en zeilen van een typische Amerikaanse ochtend-talkshow. De serie zou behoorlijk gebaseerd zijn op de verhalen uit het boek Top of the Morning: Inside the Cutthroat World of Morning TV van Brian Stelter.

Ook heeft Apple een serie besteld van Rob McElhenney en Charlie Day, makers en hoofdrolspelers van It’s Always Sunny in Philadelphia. Deze serie draait om een ontwikkelaar van videogames, en Ubisoft zou betrokken zijn bij de productie.

CIA-serie met Brie Larson

De Apple-videodienst krijgt ook een serie met in de hoofdrol Brie Larson, bekend als Captain Marvel uit de nieuwste Marvel-film. De serie is gebaseerd op echte ervaringen van een undercoveragent van de CIA, uit het boek Life Undercover: Coming of Age in the CIA dat in oktober verschijnt.

Nog meer: Oprah Winfrey en Dr. Dre

Apple heeft nog veel meer op de planning staan. Zo kondigde Apple al een meerjarige samenwerking met Oprah Winfrey aan. Ook komt er een natuurserie, een serie rond droomhuizen, een thrillerserie van M. Night Shyamalan, een sportserie gebaseerd op basketballer Kevin Durant en een semi-biografische serie van Dr. Dre. En er komt een kinderserie in samenwerking met de makers van Sesamstraat. 

Volg Bright op Facebook, Instagram en Twitter voor meer updates over het Apple-event op 25 maart.

Kijk ook: review van de Mac Mini

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s