FB Coin

'Facebook praat met Visa en Mastercard over cryptomunt'

3 mei 2019 om 13:22
Laatste update: 3 mei 2019 om 13:20

Facebook is in gesprek met Visa, Mastercard, betaalverwerker First Data en andere partijen over de ondersteuning van een cryptomunt die het webbedrijf ontwikkelt.

Het sociale netwerk wil dat zoveel mogelijk partijen, zoals grote webwinkels en apps, zijn nog te lanceren cryptocurrency gaan accepteren, schrijft The Wall Street Journal. Volgens de zakenkrant is Facebook met tientallen financiële bedrijven en e-commercebedrijven in gesprek.

Het sociale netwerk is al zeker een jaar bezig met de ontwikkeling van een cryptomunt. Anders dan veel andere cryptomunten zal de Facebook-munt vermoedelijk een vaste wisselkoers krijgen ten opzichte van de dollar: een zogeheten stablecoin. Zo wil Facebook grote koersschommelingen, zoals bij de bitcoin, voorkomen.

Bij de lancering van zijn eigen cryptomunt wil Facebook een miljard dollar aan reserves hebben. Dat bedrag moet bijeen worden gebracht door de bedrijven waarmee Facebook de munt lanceert.

Betalen via WhatsApp

Eerder deze week meldde Facebook-ceo Mark Zuckerberg bij de opening van de ontwikkelaarsconferentie F8 dat inmiddels bijna een miljoen mensen in India gebruikmaken van een betaaloptie in WhatsApp.

De betaaloptie in India bevindt zich nog altijd in de testfase. De officiële lancering in heel India laat nog even op zich wachten. Daarvoor moet WhatsApp eerst voldoen aan de eisen die de centrale bank van India stelt. Na India wil Facebook WhatsApp Pay ook in andere landen gaan aanbieden.