© TikTok

'Maker populaire app TikTok komt met eigen smartphone'
Inclusief TikTok

'Maker populaire app TikTok komt met eigen smartphone'

27-05-2019 20:15 Laatste update: 20:15

Het Chinese bedrijf achter de populaire app TikTok, ByteDance, zou werken aan een eigen smartphone.

Twee bronnen laten aan The Financial Times weten dat een van de belangrijkste appbouwers ter wereld bezig is met de ontwikkeling van een eigen telefoon. Volgens de bronnen 'droomt' de ceo van ByteDance al lang van een eigen smartphone waarop vele ByteDance-apps standaard geïnstalleerd zijn.

Op dit moment heeft het appbedrijf een van de populairste apps ter wereld, het karaoke-netwerk TikTok, in het portfolio. Daarnaast heeft het ook de nieuwsapp Jinri Toutiao en zou het werken aan een Spotify-concurrent.

Deal met smartphone-maker

Eerder dit jaar nam het bedrijf nog een deel van het Chinese smartphone-bedrijf Smartisan over. Toen zei ByteDance dat het ging om een samenwerking om 'de educatieve markt te ontdekken', maar wellicht heeft het ook met de smartphone-ambities van het bedrijf te maken.

Het bedrijf wil niet reageren op het artikel. Het is ook niet bekend of het bedrijf zich met de smartphone eerst op China en India richt, of dat het ook al naar Westerse landen kijkt. Over de prijs is eveneens niet gesproken.

Facebook-telefoon

ByteDance zou niet het eerste grote merk zijn dat een vreemde stap naar smartphone-productie zet. Zo kwam er de Facebook-smartphone HTC First en de Amazon-smartphone Fire Phone. Beide telefoon flopten volledig en kregen geen tweede versie.

Kijk ook: de techflops van de laatste 10 jaar

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's