© 9to5Mac

iPhone toont op de kaart wanneer een app je locatie opvraagt
Privacy

iPhone toont op de kaart wanneer een app je locatie opvraagt

10-06-2019 12:48 Laatste update: 12:48

Via een Apple Maps-kaartje kunnen iPhone-gebruikers in het nieuwe besturingssysteem iOS 13 direct zien waar ze door welke app gevolgd zijn.

Met de update naar het nieuwe iPhone-besturingssysteem iOS 13 opent Apple de aanval op concurrenten met een fiks aantal privacy-verbeteringen. Niet alleen maakt het inloggen op platformen van derden via een Apple-account mogelijk, het gaat ook extra toezien op apps voor kinderen en het mogelijk maken om de optie toevoegen om eenmalig de locatie te delen met een app.

Maar ook nadat je toestemming hebt gegeven om steeds je locatie te tracken, ben je nog niet van de Apple-meldingen af, zo zag techsite 9to5Mac. Het gaat meldingen weergeven van apps die in de achtergrond je locatie volgen. Daarbij toont het direct een kaartje van de keren dat het deze locatie opgevraagd heeft.

Ook geeft Apple aan waarom deze app de locatie volgt. Zo staat er bij de Apple Store-melding: "We raden je relevante producten, opties en services aan op basis van je locatie." In dezelfde melding kan de gebruiker kiezen om het locatiedelen te stoppen als de app niet geopend is.

Herfst

Het nieuwe besturingssysteem iOS 13 wordt uitgebracht in de herfst, waarschijnlijk rond half september. Naast privacy-verbeteringen wordt het ook mogelijk om swipend te typen en om de iPhone is donkere modus te zetten. De iPad krijgt een eigen besturingssysteem en wordt steeds meer een 'normale' laptop.

Kijk ook: Apple kondigt Mac Pro, iOS 13 en iPadOS aan