Smårt Höme

Ikea geeft Smart Home eigen bedrijfstak, plus flinke investering

IKEA geeft Smart Home eigen bedrijfstak, plus flinke investering
17 augustus 2019 om 10:50
Laatste update: 22 augustus 2019 om 16:51

Sinds 2012 werkt Ikea al aan producten voor in huis die via internet bestuurd kunnen worden, maar nu gaat het Zweedse bedrijf de werkzaamheden opvoeren en meer geld investeren.

Review: Ikea's slimme rolgordijnen

De projectfase is voorbij voor de smart home-bezigheden van Ikea: het heeft besloten dat Ikea 'Home smart' nu een eigen bedrijfstak is binnen het bedrijf. Dat schrijft Ikea in een persbericht.

Ikea zegt 'significant meer' te gaan investeren in Internet Of Things-producten de komende jaren. "Dit is de grootste New Business die wij starten sinds de introductie van Children’s Ikea', zegt Peter van der Poel, Manager Ikea Range & Supply. Er zijn nog geen nieuwe producten aangekondigd.

Rolgordijnen

Er zijn nu al verschillende (meer of minder) slimme producten te vinden in de Ikea. Zo verkoopt de winkelketen bureaulampen die draadloos telefoons kunnen opladen, slimme verlichting en slimme speakers in samenwerking met Sonos. Sinds deze week zijn ook de slimme rolgordijnen te koop in Nederland.

De apparaten komen allemaal samen in de TRÅDFRI-app, waaraan ook een hub verbonden is die aan het modem gekoppeld moet zijn. Ikea laat weten dat er een update van de app komt met een naamsverandering: het gaat dan de 'Ikea Home smart'-app heten.

Getest: Ikea-Sonos-speakers

Lees meer over:

Deel via