Dit is er allemaal nieuw in Fortnite seizoen 3
Games

Dit is er allemaal nieuw in Fortnite seizoen 3

17-06-2020 10:23 Laatste update: 10:23

Het nieuwe seizoen in Fortnite is gestart. Bright zet de belangrijkste nieuwe dingen in de grote game-update op een rij.

Fortnite is sinds zijn verschijning in 2017 uitgegroeid tot één van de grootste games ter wereld, die inmiddels door honderden miljoenen mensen is gespeeld. 

In de tussentijd is de game continu veranderd: grote seizoensupdates voegen nieuwe upgrades toe en veranderen hoe de game werkt, zodat alles fris en nieuw blijft aanvoelen voor gamers die al langer spelen.

Vandaag verscheen de nieuwste update: seizoen drie, dat onderdeel is van Fortnite Chapter 2. Het is één van de grootste updates in de afgelopen periode, waar een evenement aan voorafging dat kijkrecords op livestreamsite Twitch brak. Het volgende is allemaal veranderd.

1 Het eiland staat deels onderwater

Met de komst van seizoen 3 is het speelveld in Fortnite veranderd. Het eiland waar de game zich op afspeelt is deels overspoeld, waardoor spelers het water in moeten duiken om sommige locaties te bereiken. Op dit gewijzigde eiland zijn ook nieuwe locaties te vinden, waaronder het drijvende fort Fortilla.

2 Nieuwe Battle Pass

Een nieuw seizoen betekent binnen Fortnite ook een nieuwe Battle Pass. Dat is een soort seizoenspas, die je toegang geeft tot de meest noemenswaardige extra's die de komende periode aan de game worden toegevoegd. Dat zijn doorgaans leuke extra's: ze veranderen bijvoorbeeld hoe een personage er uitziet, maar niet hoe krachtig je bent of hoe het spel wordt gespeeld.

Een nieuwe Battle Pass kost doorgaans rond de 10 euro. Door vervolgens actief te spelen kun je daarmee 15 euro aan virtueel tegoed vrijspelen om nog meer extra's mee te kopen.

3 Nieuwe voertuigen

In het seizoen worden ook nieuwe voertuigen toegevoegd waarmee je over het eiland kunt reizen. Denk daarbij aan auto's en vrachtwagens, maar ook aan jetski's en boten om mee over de nieuwe waterpartijen te varen.

4 Nieuwe skins en personages

Spelers krijgen ook nieuwe personages om mee te spelen tot hun beschikking. De meest prominente in de lijst is superheld Aquaman. Het uiterlijk van dit personage is gebaseerd op Game of Thrones-acteur Jason Momoa, die de held in een recente film speelde. 

Daarnaast kunnen spelers onder andere aan de slag als een kat die bovenop een robot door de gamewereld loopt. De nieuwe personages worden vergezeld van extra skins waarmee je de ontwerpen nog iets kunt aanpassen.

5 Nieuwe wapens

Het nieuwe seizoen introduceert ook nieuwe wapens, waaronder een krachtige shotgun. Deze moet handig zijn tijdens vuurgevechten op een korte afstand. Ook voor deze wapens zijn skins beschikbaar om het uiterlijk verder mee aan te passen. 

6 Haaien

Het ondergelopen eiland van Fortnite brengt ook een nieuw gevaar met zich mee: haaien. Deze zouden spelers tijdens het zwemmen vermoorden, maar zijn ook op een andere manier te gebruiken. Door er een touw aan te binden kun je er met waterski's achter hangen om snel te reizen.

7 Marauders vallen het eiland aan

Het eiland wordt na de update ook aangevallen door Marauders. Dat zijn computergestuurde vijanden die tijdens potjes proberen spelers uit te schakelen. Ze voegen daarmee een andere dimensie toe aan het spel, waarin eerder voornamelijk spelers het tegen elkaar moesten opnemen.

8 Bouw je eigen paraplu

Spelers kunnen al langer met gliders vanaf hoge plekken in de gamewereld springen, om zo langzaam naar beneden te glijden. Ditmaal kan dat met een paraplu die je naar eigen smaak kunt ontwerpen en aanpassen. Hierdoor heeft iedere speler een net andere glider.

9 Toekomstige verrassingen

Het seizoen is nog maar net begonnen. Ontwikkelaar Epic Games belooft in de komende weken nog extra's aan de Battle Pass en de game toe te voegen. Wat dit precies wordt, is volgens het bedrijf "nog een verrassing".

In de afgelopen maanden zagen we veel onverwachte dingen gebeuren tijdens Fortnite-seizoenen. De Amerikaanse rapper Travis Scott gaf bijvoorbeeld een concert, waarbij een gigantisch 3D-model van hem op het midden van het eiland werd geprojecteerd.

Kijk ook: PlayStation 5 eindelijk onthuld