Games

Animal Crossing blijft grote verkoophit voor Nintendo

Animal Crossing-game blijft grote verkoophit voor Nintendo
6 augustus om 14:16
Laatste update: 6 augustus om 16:19
  • ANP / Bright

Nintendo profiteerde van alle thuisblijvers en verzesvoudigde zijn kwartaalwinst. Vooral de nieuwe Animal Crossing-game is een enorme verkoophit.

Het populaire Animal Crossing: New Horizons en de Nintendo Switch gingen beide miljoenen keren over de toonbank, meldt het Japanse gamebedrijf.

Aan de periode hield Nintendo in totaal meer dan 106 miljard yen over. Dat is omgerekend ongeveer 850 miljoen euro. Een jaar eerder ging er nog een nettowinst van net geen 17 miljard yen in de boeken. De totale opbrengsten stegen van circa 172 miljard tot zo'n 358 miljard yen.

Animal Crossing: New Horizons

De game Animal Crossing: New Horizons verbrak in maart al records, toen het in de eerste elf dagen na de release bijna 12 miljoen keer werd verkocht. In het afgelopen kwartaal, dat liep van april tot en met juni, werden er nog eens bijna 11 miljoen exemplaren van de gedaan. Ongeveer de helft daarvan werd via Nintendo's onlinewinkel op de Switch aan de man gebracht.

Nintendo Switch Lite 

De Switch zelf was zo gewild dat hij bij veel winkels vaak uitverkocht was. Volgens de cijfers verkocht Nintendo er in totaal 5,7 miljoen, waarvan 2,6 miljoen stuks van de de goedkopere Switch Lite

Nintendo ziet in de cijfers evenwel geen aanleiding om zijn verkoopverwachting te herzien van 19 miljoen Switches in het hele boekjaar, dat bij Nintendo loopt tot eind maart volgend jaar.

Uitstel opening pretpark en nieuwe games

De top van Nintendo verwacht dat de grote interesse in games door de corona-uitbraak mogelijk van tijdelijke aard is. Nintendo heeft daarbij ook veel last van de huidige situatie. Zo is de opening uitgesteld van Super Nintendo World, een op Nintendo-figuren als Super Mario en Donkey Kong gebaseerde uitbreiding van een Japans pretpark. Ook moeten de spelontwikkelaars van Nintendo door de viruspandemie veel vanuit huis werken, wat het produceren van nieuwe spellen moeilijker maakt.

Mogelijk is dat laatste een van de redenen dat Nintendo voor de rest van het jaar nauwelijks nog grote aangekondigde gamereleases op de agenda heeft staan. Dit kan wel eens lastig gaan worden voor het bedrijf. Rivalen Sony en Microsoft trekken later dit jaar veel aandacht met de komst van de PlayStation 5 en de Xbox Series X.

Kijk ook: Nintendo Switch Lite