Animal Crossing-game meest verkocht Nintendo-spel in Europa ooit
Games

Animal Crossing-game meest verkocht Nintendo-spel in Europa ooit

17-03-2021 10:59 Laatste update: 12:36

Van het Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch zijn er nu in Europa 7 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het de succesvolste Nintendo-game in Europa ooit.

Animal Crossing: New Horizons verscheen een jaar geleden en is in Europa ruim 7 miljoen keer verkocht. Een derde van de ruim 20 miljoen Europese bezitters van de Nintendo Switch speelt de Animal Crossing-game, maakte Nintendo bekend. 

Daarmee verslaat het spel klassiekers als Mario en Zelda. Wereldwijd was het spel meer dan 31 miljoen keer verkocht. Ter ere van de 35ste verjaardag van Super Mario werden er vorige maand Mario-voorwerpen toegevoegd aan Animal Crossing.

Later deze maand verschijnt de nieuwe update met onder meer de 'Eilandpromotor'. Spelers kunnen daarmee een poster of trailer maken van hun eiland, door middel van een screenshot of video die ze gemaakt hebben met de Nintendo Switch. 

Verjaardagen en bruiloften

Nintendo looft in een bericht alle 'creatieve initiatieven' van Animal Crossing-fans. "Er werden in de game verjaardagen gevierd en werd er zelfs getrouwd. Er waren digitale muziekoptredens en modeshows met eigen ontworpen kleding."