© Bright

KPN gaat binnenkort eSIM ondersteunen
Digitale simkaart

KPN gaat binnenkort eSIM ondersteunen

01-09-2020 12:02 Laatste update: 12:14

KPN belooft binnenkort klanten ondersteuning te bieden voor de eSIM, een digitale simkaart die onder andere het wisselen van provider makkelijker maakt.

KPN meldt dat het binnenkort eSIM-ondersteuning voor particuliere klanten gaat aanbieden. Op welke termijn dat gebeurt, is nog niet bekend

KPN-klanten kunnen na de invoering vanuit de Mijn KPN-app de eSIM kosteloos aanvragen en activeren. Nieuwe klanten krijgen uiteindelijk een optie om direct voor de eSIM te kiezen. KPN biedt de eSIM voorlopig alleen aan voor abonnementen met belminuten en niet voor data-only abonnementen en prepaid aansluitingen. 

T-Mobile introduceerde vorig jaar al de eSIM voor zijn klanten, evenals Truphone en Simyo. In juni volgde ook Vodafone.

Android en iPhone

De eSIM zit in veel nieuwe smartphones, tablets, laptops en wearables. Gebruikers kunnen dan bijvoorbeeld hun vaste abonnement met eSIM afsluiten, en op vakantie een prepaidkaartje kopen zonder simkaarten te hoeven wisselen.

Bij recente iPhones is dat de enige manier om twee simkaarten in één toestel te doen; Android-telefoons zijn er wel met plaats voor twee fysieke simkaarten.

Smartwatch

De eSIM is ook een manier om een simkaart in een smartwatch te stoppen, waar daar fysiek weinig ruimte voor is. Zo brengt Apple al een aantal jaar een versie van de Apple Watch met 4G-internet uit, die ook zonder gekoppelde iPhone een data- en telefoonverbinding heeft. Die modellen zijn echter in Nederland nog niet verschenen. Het is nog niet bekend wanneer dat gebeurt.

Esim vervangt simkaart: