Xbox-bezitters kunnen games naar Android-apparaten streamen
Nog alleen voor Android

Xbox-bezitters kunnen games naar Android-apparaten streamen

21-09-2020 20:26 Laatste update: 22-09-2020 07:19

Microsoft heeft een nieuwe Android Xbox-app uitgebracht, waarmee Xbox-games vanaf de spelcomputer naar telefoons en tablets zijn te streamen.

Tot nu toe hadden alleen Xbox Insiders toegang tot deze gratis streamingfunctie voor eerder gekochte games, maar vanaf nu is die voor alle Xbox One-bezitters beschikbaar, maakte Microsoft bekend. Een draadloze Xbox-controller met bluetooth is vereist voor de functie, die Microsoft voortaan Remote Play noemt.

Remote Play is ook beschikbaar voor de nieuwe Xbox Series X en S als die in november op de markt komen.

Niet vanuit de cloud

De nieuwe Console Streaming-functie in de Xbox beta-app werkt anders dan Microsofts gamedienst xCloud. Je speelt games die je al hebt gedownload naar je console op je Android-apparaat, in plaats van games vanuit de cloud te streamen. Microsoft noemt de xCloud-dienst overigens sinds kort 'Cloud Gaming'.

Sony biedt een vergelijkbare optie op PS3 en PS4. Het is nog niet bekend of en wanneer Microsoft met dezelfde functie in een iOS-app komt. Voor de functie in de app is geen abonnement op Game Pass vereist. Die gamedienst van Microsoft heeft inmiddels 15 miljoen abonnees. 

Hoogtepunten delen

De nieuwe Xbox-app werkt ook samen met de nieuwe versie van de draadloze Xbox-controller. Als je een screenshot of clip maakt, kan je vanaf je telefoon of tablet deze selecteren en delen op sociale netwerken. Ook kun je ze toevoegen aan je highlights op je Xbox-profielpagina. 

PS5 of de nieuwe Xbox?

Pre-order Xbox Series X

Microsoft start dinsdag met de pre-orders van zijn nieuwe spelcomputers Xbox Series X en Series S, die op 10 november in de winkels liggen. De Series X en S kosten respectievelijk 499 en 299 euro.