'Apple trekt opnieuw stekker uit AirPower-oplaadmat'
Na ruim 3 jaar wachten

'Apple trekt opnieuw stekker uit AirPower-oplaadmat'

26-10-2020 22:57 Laatste update: 22:57

Apple lijkt alsnog af te zien van het ontwikkelen van de AirPower, de in 2017 aangekondigde oplaadmat waarmee drie Apple-apparaten tegelijk draadloos zouden kunnen worden opgeladen.

Dat meldt Jon Prosser, die eerder meermaals intern Apple-nieuws als eerste naar buiten bracht. "Het testen en werken aan prototypes (van AirPower) is uit de planning van 2021 gehaald", schrijft Prosser. "Mijn bronnen betwijfelen of het product er ooit nog komt. Het lijkt er op dat AirPower dood is."

Apple trok in 2019 al de stekker uit het projecten voor de AirPower, de oplaadmat voor drie Apple-apparaten. Er waren technische problemen, waardoor het product niet aan de kwaliteitseisen van het bedrijf zou hebben voldaan. Apple stelde toen wel vertrouwen te houden in een draadloze toekomst.

Eerder dit jaar kwamen berichten naar buiten dat Apple de problemen met de AirPower had weten op te lossen. Op gelekte foto's was een prototype van de oplaadmat te zien met daarop een Apple Watch en een AirPods Pro-doosje.

Apple zou volgens geruchten binnenkort nog enkele nieuwe producten aankondigden, nadat het bedrijf recent al de iPhone 12's, de nieuwe iPad Air en de nieuwe Apple Watches uitbracht. Zo heeft Apple voor het eind van het jaar een eerste Mac met de eigen Apple Silicon-chip beloofd.

Meer van Bright: e-stepjes getest