WhatsApp verdwijnende berichten verwijderen automatisch verdwijnt
WhatsApp

WhatsApp gestart met nieuwe functie: verdwijnende berichten

5 november 2020 om 11:23
Laatste update: 5 november 2020 om 12:48

Gebruikers van WhatsApp kunnen voortaan berichten met een beperkte levensduur versturen. Die berichten verdwijnen dan na 7 dagen automatisch. De uitrol van de nieuwe functie is gestart, maar pas later deze maand hebben alle gebruikers de nieuwe optie.

WhatsApp zegt de nieuwe optie voor verdwijnende berichten binnen een maand aan alle ruim twee miljard gebruikers aan te bieden. De uitrol ging donderdag van start.  

Met de nieuwe functie worden berichten, inclusief foto's en video's, na zeven dagen automatisch verwijderd. Als de functie is ingeschakeld, worden ook ongelezen berichten na die tijdsperiode verwijderd.

Ook in groepschats

De verdwijnende berichten kunnen zowel in individuele chats als voor groepsgesprekken worden ingesteld. Voor individuele chats kunnen gebruikers dat zelf instellen, in een groepsgesprek kan alleen de beheerder van de groep dat doen.

Of WhatsApp later ook opties voor een kortere verwijdertermijn zal aanbieden, is nog niet bekend. "We beginnen met een periode van 7 dagen omdat we denken dat dit praktisch is, zodat je niet vergeet waarover je aan het chatten was", zegt een woordvoerder van de chatapp.

Alleen bij mensen die je vertrouwt

WhatsApp waarschuwt wel dat mensen alleen verdwijnende berichten moeten aanzetten bij personen die ze vertrouwen. Mensen kunnen namelijk nog wel berichten doorsturen of er screenshots van maken om zo de berichten te bewaren.

WhatsApp heeft wereldwijd meer dan 2 miljard gebruikers. Via de app worden inmiddels 100 miljard berichten per dag verstuurd.

Meer tech-nieuws? Volg Bright op Facebook of Twitter

Moet WhatsApp worden opgesplitst van Facebook?