Tesla

Onderzoek VS naar problemen wielophanging Tesla's

27 november 2020 om 13:02
Laatste update: 27 november 2020 om 16:11

De Amerikaanse verkeersveiligheidsdienst National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) is een onderzoek begonnen naar Tesla-auto's vanwege veiligheidsproblemen met de wielophanging aan de voorkant van de voertuigen.

Daarbij worden ongeveer 115.000 auto's onderzocht, meldt Reuters.

Het gaat om auto's van het type Tesla Model S uit de bouwjaren 2015 tot en met 2017 en de Model X uit 2016 en 2017. De NHTSA ontving 43 klachten over problemen met draagarmen van de auto's. Door een defect kunnen draagarmen breken waardoor de wielen de binnenkant van de auto raken.

Volgens de NHTSA had Tesla in 2017 in een servicebericht gezegd dat bij sommige auto's de draagarmen mogelijk niet aan de eigen krachteisen voldoen, maar dat de bestuurder in het geval van een defect wel controle houdt over de auto.

Eerder deze maand werd in Californië nog een rechtszaak aangespannen tegen Tesla over problemen met de wielophanging met de Model X en Model S.

Rechtszaak dreigt in Nederland

Nederlandse Tesla-bezitters klagen ook over een hele reeks problemen met de auto's en over de manier waarop reparaties worden gedaan. De Stichting Tesla Claim bereidt intussen een collectieve rechtszaak voor tegen Tesla vanwege de problemen en de dienstverlening van het bedrijf. Tesla zou zeer slecht bereikbaar zijn voor zijn klanten.

Onderhandelingen tussen de stichting en Tesla over een mogelijke schadevergoeding liepen op niets uit.

Kijk ook: Tesla Model S