Apple iPhone 12 Pro Max
Smartphones (boven 1000 euro)

Apple iPhone 12 Pro Max

10-12-2020 00:09 Laatste update: 12-02-2021 09:45

De iPhone 12 Pro Max is de grootste iPhone ooit, met vooral de meest indrukwekkende camera en uitstekende batterijduur.

De iPhone 12 Pro Max doet zijn naam eer aan: het is de maximale iPhone. Het grootste scherm ooit in een iPhone: een 6,7 inch oledscherm met uitstekende kleurweergave en ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision. Perfect om series op te kijken, of de foto's en video's die je gemaakt hebt.

Apple heeft het grote formaat van de iPhone 12 Pro Max namelijk gebruikt voor een groter camerasysteem dan bij de andere iPhone 12-modellen, inclusief de kleinere iPhone 12 Pro. Het Max-model heeft net als de reguliere Pro drie camera's met elk 12 megapixels: groothoek, ultragroothoek en tele, en een LiDAR-scanner die portretfoto's beter maakt. De ultragroothoeklens is hetzelfde als op de overige iPhones.

Het zijn de groothoek- en telelens die op de Max beter zijn op de andere iPhones. De groothoeklens heeft een 47 procent grotere sensor, die meer licht vangt en daardoor scherpere foto's met minder ruis produceert. Ook is dit keer niet de lens optisch gestabiliseerd, maar de sensor zelf. Dat merk je vooral bij filmen vanaf een rijdend voertuig over een hobbelige weg. De telelens heeft 2,5x zoom, ten opzichte van de 2x zoom van de iPhone 12 Pro.

Net als alle iPhone 12-modellen heeft ook de 12 Pro Max nu nachtmodus op alle lenzen, inclusief op de selfiecamera. Alles bij elkaar opgeteld zorgt die techniek voor één ding: de allerbeste foto's die je met een iPhone kan maken. Kleurrijk en vrijwel altijd goed belicht, met bovendien heel veel gebruiksgemak: de iPhone regelt alles, je hoeft alleen te drukken. Op filmgebied loopt de iPhone 12 Pro Max helemaal voor op de concurrentie, met de mogelijkheid om in Dolby Vision te filmen, voor professionele ogende videobeelden.

De iPhone 12 Pro Max heeft dankzij zijn grote formaat ook meer ruimte voor een grotere batterij. Het scherm is ook groter en is de grootste stroomverbruiker, toch wint de accu het. De 12 Pro Max kan volgens Apple 20 uur lang video's kijken op één lading. De praktijk is grilliger maar ook dan geldt: een hele dag zonder tussendoor opladen is goed mogelijk.

Tel daarbij de pluspunten van de overige iPhone 12-modellen op: de snelste smartphone-chip ooit, het handige MagSafe-systeem voor opladen en accessoires, een vernieuwd ontwerp met platte randen en natuurlijk de toekomstbestendige 5G-mogelijkheden, en je hebt een bijzonder complete iPhone. Voor wie veel foto's maakt en vrijwel alles op zijn of haar iPhone doet, is de 12 Pro Max een heerlijk apparaat.

De iPhone 12 Pro Max is er in zilver, grafiet, goud en oceaanblauw. De introductieprijs van de Apple iPhone 12 Pro Max is 1259 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • De allerbeste camera
  • Enorme accu
  • De snelste chip
  • Geweldig scherm
  • MagSafe-accessoires
  • Duurder dan voorheen

Blinddoek-test: iPhone 12 Pro Max tegen andere toppers

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.