Xiaomi Poco M3
Smartphones (onder 250 euro)

Xiaomi Poco M3

10 december 2020 om 00:09
Laatste update: 12 februari 2021 om 10:31

Met de Poco M3 herhaalt het budgetmerk van Xiaomi waar het 't beste in is: heel veel voor heel weinig.

De Pocophone F1 zorgde in 2018 voor en aardverschuiving onderaan de smartphonemarkt. Xiaomi bood voor rond de 300 euro een telefoon met destijds de beste chip. Inmiddels wordt Poco een eigen merk en is het aanbod gegroeid. De M3 is het instapmodel, en met een prijs van 149 euro is de drempel laag.

De Poco M3 biedt daarvoor een 6,5 inch 1080p lcd-scherm met uitstekende kleuren en prima kijkhoeken. Het is uiteraard geen oled, maar een beter lcd-scherm dan op veel vergelijkbaar geprijsde telefoons. Ook zijn de randjes lekker dun. De Poco M3 draait op een Qualcomm Snapdragon 662 met 4GB werkgeheugen. De chip is ruimschoots snel genoeg voor alle dagelijkse taken.

Het opvallendst aan de enorme batterij met 6000mAh, meer dan een groot deel van de smartphones nu hebben. Zo'n capaciteit is genoeg voor een hele dag zorgeloos gebruik, zelfs zwaar gebruik. Wie de M3 toch voor het eind van de dag leeg krijgt, kan met de 18W-lader vrij snel wat bijtanken.

De camera achterop heeft 48 megapixels en presteert het beste overdag. Er zijn ook een dieptelens en macrolens met 2 megapixels, maar verder probeert de M3 zich op fotogebied niet duurder voor te doen dan hij is. Prima prestaties, wie wonderen verwacht moet wat meer betalen. Het toestel heeft ook een stereospeaker, en voor de liefhebber een koptelefoonaansluiting.

De Poco M3 is er in zwart, geel en blauw. De introductieprijs is 149 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Fraai scherm
  • Enorme accu
  • Goede chip
  • Prima camera's
  • Geen NFC
  • Niet de beste camera
  • Geen 5G

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

Lees meer over:

Deel via